Guardiola defensa la junta de Joan Laporta i diu que no es mereixen patir tant

  • L'entrenador recorda els mèrits de la junta anterior i convida a la reflexió per a evitar una situació que considera un mal per al club

VilaWeb
Redacció
25.09.2011 - 05:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A vegades el ritme de les coses no és l’esperat. Això és el que li va passar ahir a Sandro Rosell i a la seva junta, en un dia ple d’èxits tant pel resultat de l’assemblea de compromissaris de la tarda com al terreny de joc, amb el 5-0 del Barça sobre l’Atlètic de Madrid. El dia va acabar amb una sotragada. Una pregunta a Pep Guardiola, a la conferència de premsa de després del partit, sobre què pensava del fet que la junta hagués portat un ex-president al jutjat per una suposada mala gestió va generar unes declaracions de l’entrenador del Barça en què va mostrar el seu malestar per la situació, que va dir que era un mal per al club. Guardiola va convidar a reflexionar perquè els matisos no portin a llocs que no pertoquen.

Guardiola va mostrar el seu afecte i reconeixement a la tasca de Laporta i la seva junta, sense estalviar-se les lloances. La declaració completa de l’entrenador és la següent:

‘Jo tinc molt d’afecte a la junta anterior, molt. Em van escollir i el mèrit és d’ells. És una cosa que porto dins i estic molt trist per això. Aquella junta va fer coses extraordinàries, va agafar un club en una situació més precària que no pas ara i van fer coses extraordinàries. I no perquè jo sigui aquí, sinó perquè ho van fer amb en Frank, van reflotar…, van crear un equip extraordinari i van donar normalitat a moltes coses. Jo no sé com acabarà, però tant de bo pugui acabar bé. Sé que estan patint molt i no s’ho mereixen. Són gent a qui tinc molt d’efecte, a qui conec molt personalment, tots ells van fer molt per aquesta institució, per aquest club. Sé que m’estic ficant en un lloc…, perquè al final van a judici, pero totes les directives han fet coses bones i dolentes, tots els entrenadors fan coses bones i dolentes i tots els jugadors fan coses bones i dolentes. Però tant, tant de bo això pugui acabar de la millor manera possible perquè, hi insisteixo, no s’ho mereixen. Aquest club tan gran pertany a tots els presidents: al president Núñez, que hi va ser molt de temps, li pertoquen moltíssimes d’aquestes coses i al president Laporta li toquen moltes d’aquestes virtuts que té aquest equip, aquest club. Espero que no arribi al final, que tothom pugui reflexionar una mica i que tothom sigui conscient que som on som gràcies a molta gent i que a vegades els matisos ens fan portar a llocs on no pertoca. La meva estima per ells és infinita i tant de bo no vagi més enllà d’on és ara. Crec que per al club és un mal important.’

Rondo del Barça a l’Atlètic

En el terreny futbolístic, Pep Guardiola va destacar l’actitud i la concentració dels seus jugadors en el partit contra l’Atlètic de Madrid. I és que, malgrat que hi havia expectació per veure si el nou Atlètic de Gregorio Manzano plantaria cara al joc del Barça, el partit en un Camp Nou passat per aigua va resultar molt més fàcil per als blau-grana que no es pensaven. De fet, el Barça va dominar aclaparadorament el joc, amb possessions altíssimes i bon encert a la porteria. Villa (minut 9), Miranda (en pròpia porteria el 15) i Messi (25, 32 i 45) van deixar el marcador final en 5-0, i situen l’equip en segona posició a la classificació, rere el Betis.

Per la seva banda, el València va visitar ahir l’estadi Vicente Calderon per a encarar-se al Sevilla, on tenia l’objectiu de recuperar la primera posició de la lliga. Els d’Emery, tot i arribar-hi amb la moral alta després d’haver resistit i plantat cara amb bon joc el Barça dimecres passat, no van poder situar-se al capdavant de la classificació a causa del gol marcat per Kanouté al minut 17 i el penal fallat per Banega a la segona part. A la mateixa hora, dissabte a les sis de la tarda, el Vila-real va empatar a un amb l’Athlètic a Bilbao.

El Mallorca ha superat avui a migdia per 2 a 1 la Reial Societat a l’Ono Estadi de Palma, mentre que el Llevant ha guanyat per 3 a 1 l’Espanyol, que ha acabat amb nou jugadors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any