Roger Mira i Jordi Julià seran els candidats per Castelló de Compromís al Congrés i al Senat

  • L'enquesta del PP donava a la formació nacionalista, abans de l'inici de campanya, un 4'5% dels vots, una xifra molt superior a la que aquests han assolit mai.

VilaWeb
Redacció
24.09.2011 - 15:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat al Congrés, que ha pronosticat “el millor resultat en la història de la coalició”, basarà el seu discurs en un “sí inqüestionable” al Corredor Mediterrani, a defensar la indústria del taulell a Madrid, a reclamar un finançament més just i a desenvolupar el turisme per “traure profit a l’aeroport”

El Consell Nacional del BLOC va nomenar ahir Roger Mira com a cap de llista de la Coalició Compromís per la circumscripció de Castelló amb l’objectiu que esta província “tinga una visualització real en el Congrés dels Diputats”. Aquest candidat, que ja va participar en les passades eleccions municipals i autonòmiques, basarà el seu discurs en un “sí inqüestionable”al Corredor Mediterrani, a portar els problemes del sector del taulell a Madrid, a reclamar“sense intermediaris” un finançament més just “per a unes comarques tan infrafinançades com les nostres” i, finalment, a desenvolupar el turisme “per a traure profit a l’aeroport”.

En esta línia, Mira està convençut que la coalició formada per Bloc, Iniciativa, Verds i Equo obtindrà “els millors resultats de la seua història, com ja indiquen les enquestes”. A més, fa una crida als votants descontents del Partit Socialista perquè aposten per una opció“castellonenca, progressista i que complix les seues promeses, com es demostra amb la seua faena diària en els ajuntaments, la Diputació i les Corts Valencianes”.

De la mateixa manera, Jordi Julià serà el candidat del Bloc-Compromís al Senat per la circumscripció. Natural de la Vall d’Uixó, aquest membre del BLOC JOVE és professor de valencià. De cara als pròxims comicis, va reivindicar una política de “mans netes” i considerà que “PP i PSOE diuen que tots els altres són iguals perquè ells dos sí que ho són”.

Les primeres declaracions de Riger Mira, només ser escollit, han estat aquestes: “Ha estat una setmana llarga, tensa, dura i esgotadora. Juntament amb uns centenars de companys que treballen al sector ceràmic, he viatjat a la ciutat de Bolònia per continuar fent allò que vinc fent des de fa ja quasi divuit anys: exportar taulells de Castelló cap a les illes britàniques. Llums que encegueren, pavellons i passadissos atapeïts amb ciutadans i mercaders d’arreu del món a la recerca dels productes que més es poden adeqüar-se als seus gustos, reunions, trucades, caminates, calor i llargs sopars per la nit. Una fira que, com el taulell de Castelló, és un referent a nivell mundial i que a la vegada suposa cada any un repte que cal planificar bé per tal de que la inversió siga rendible”.

Mira continua dient que “acabada la setmana, m’enfrontava a un altre repte que res tenia a vore amb l’àmbit professional. Fa unes setmanes vaig rebre la proposta d’encapçalar la candidatura de la COALICIÓ COMPROMÍS a la circunscripció de Castelló per a les properes eleccions generals del 20 de Novembre. Des del principi em va il·lusionar la idea i avuí el Consell Nacional del BLOC ha aprovat que jo siga la persona que lidere este nou projecte polític. Dos anys de militància no són gaires comparant-los amb el temps que desenes de companys porten anys treballant per la nostra terra, pels nostres drets nacionals, per la nostra llengua i per la nostra idea de País, però les experiències viscudes durant la darrera  campanya municipal i autonòmica van resultar tremendament satisfactòria des del punt de vista personal i m’han animat a fer un pas endavant. La consecució de quasi 400 regidors arreu del País, i de 6 diputats a Les Corts valencianes són la demonstració de que hem consolidat un tercer espai polític valencianista i de progrés que vol trencar amb eixe bipartidisme que tants entrebancs ens ha ficat a la llarga de molts anys”.

I conclou dient que “afronte la candidatura amb un cert grau de maduresa personal, amb total disponibilitat i amb el convenciment de que al meu voltant gaudiré de la col·laboració desinteressada de moltes persones que també desitgen que una nova manera d’entendre la política es consolide al País Valencià i a les comarques del nord. El BLOC i Compromís es troben per primera vegada en disposició de dur una veu autènticament valenciana a Madrid i som cada dia més els qui estem convençuts de que anem a aconseguir-ho i des de ja us convide a tots a participar d’aquest nou repte que de debo estarà ple d’emocions”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any