Jornada de manifestacions pel dret de l’habitatge a tot el país

VilaWeb
Redacció
25.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, amb el suport de moltes associacions de veïns i del moviment del 15-M, ha organitzat tot un seguit de manifestacions a les principals capitals del país pel ‘dret de l’habitatge, la dació en pagament amb caràcter retroactiu, la paralització dels desnonaments i pel lloguer social’. N’hi havia de convocades a Alacant (19.00, a la Diputació d’Alacant), Barcelona (18.00, plaça de Catalunya), Benidorm (18.00, estació del TRAM), Gandia (18.00, plaça de l’Ajuntament), Girona (18.00, pont de Pedra), Lleida (19.00), Palma (18.00, plaça Espanya), Tarragona (18.00, plaça Imperial Tarraco), Terrassa (16.30, estació del Nord) i València (18.00, plaça de Sant Agustí).

En la conferència de premsa de la manifestació, el vice-president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Lluís Rabell, va denunciar la ‘repressió’ policíaca que s’ha registrat aquestes últimes setmanes en unes quantes convocatòries de desobediència civil per a evitar els desnonaments d’afectats per l’impagament d’hipoteques. Per Rabell, ”la resposta desproporcionada de la policia és preocupant’. L’urbanista Jordi Borja també dóna suport a la mobilització d’avui i denuncia que el cost de l’habitatge inclou un 35% que procedeix directament de l’especulació del sòl.

La plataforma va presentar al març una proposta d’iniciativa legislativa popular (ILP) que persegueix la modificació de la llei hipotecària. Tot i que el congrés espanyol ja ha començat els tràmits per a acceptar-la, els impulsors critiquen la lentitud dels passos i han demanat que s’accelerin aquestes setmanes vinents per tal de donar temps a començar a recollir les cinc-centes mil signatures abans de les eleccions del 20 de novembre. L’objectiu de la ILP és fer una legislació que homologui el tractament dels impagats per motius econòmics amb les altres legislacions de la Unió Europea.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any