Multitudinària presentació d’Osona per la Independència a Vic

  • Les dues sales de l'Atlàntida no donen l'abast per encabir els assistents a l'acte

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.09.2011 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest divendres a les 9 del vespre s’ha fet a Vic la presentació d’Osona per la Independència, la secció territorial osonenca de l’Assemblea Nacional Catalana, una organització que té previst constituir-se formalment pel març de l’any que ve. L’expectació que ha despertat l’acte ha estat extraordinari: unes 1200 persones han omplert de gom a gom les dues sales grans de l’Atlàntida i hi ha hagut gent que s’ha quedat a fora. Una bona part del públic ha pogut seguir l’acte gràcies a una pantalla gegant.

La presentació, que ha tingut una posada en escena impecable, ha començat amb la projecció d’un muntatge de vídeo basat en el lipdub per la independència. Després de la interpretació del Cant de la Senyera a càrrec del Cor Cantus Firmus de Centelles, la conductora de l’acte, Noemí Morral, ha introduït el parlament de Lluís Corominas, coordinador d’Osona per la Independència. Corominas ha explicat que l’Assemblea Nacional Catalana és un organisme transversal, format per persones a títol individual, que col·laborarà amb totes les organitzacions que treballin per una Catalunya lliure i que té data de caducitat el dia que arribi la independència.

A continuació, abans de la intervenció de l’escriptor i primer rector de la UVic, Ricard Torrents, Morral ha presentat el Consell Assessor d’Osona per la Independència, format actualment per una trentena de persones rellevants i representatives de diversos sectors de la societat. Torrents ha dit, a grans trets, que la independència és l’única possibilitat de pervivència del nostre país, i que si la seva generació va aconseguir la democràcia, la generació actual és la que ha d’aconseguir l’estat propi.

El ponent següent, el cantant Lluís Llach, que forma part del Consell Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana, ha fet un repàs dels fets històrics que ens han mantingut subjugats a Espanya i ha demanat, entre bromes i ironies, que esperem una mica a independitzar-nos perquè el Barça pugui guanyar aquesta lliga al Madrid. El cantant ha acabat amb les paraules del “futbolista” Pep Guardiola: “Si ens llevem ben d’hora…”

La darrera intervenció ha estat la del psiquiatre Jordi Folch, que ha posat deures a tothom, als nens, als joves i als adults per aconseguir l’objectiu. Ha assenyalat que la independència ara ja només depèn de nosaltres perquè l’estat espanyol ja no pot utilitzar, com abans, la força.

Finalment, la conductora de l’acte ha agraït la presència del públic, la confiança del Consell Assessor i la col·laboració de moltes persones en l’organització i en el finançament de la presentació. El cant dels Segadors, interpretat per la coral centellenca i pel públic ha tancat l’acte.

Osona per la Independència després de l’èxit de la seva primera aparició pública ara es proposa impulsar assemblees locals a tots els pobles de la comarca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any