L’assemblea del Barça decideix sobre Qatar Foundation

  • Els socis compromissaris també voten les propostes de 'Grada Jove d'animació' i d'un 'Camp Nou sense fum'

VilaWeb
Redacció
24.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

S’espera una alta participació de socis compromissaris en l’assemblea del FC Barcelona d’avui a la tarda (15.00, en directe a la web del club), al Palau de Congressos de Barcelona, per la inclusió a l’ordre del dia de la ratificació de l’acord publicitari amb Qatar Sports Investment, la ratificació de la iniciativa ‘Camp Nou sense Fum‘ (pdf) i l’aprovació del projecte de la Grada d’Animació.

El punt més polèmic de l’assemblea és el de la publicitat de Qatar. Des que es va anunciar aquest acord de la junta de Sandro Rosell, moltes veus de socis i de l’entorn del club es van aixecar per alertar de les aliances amb un estat que no té prou respecte als drets humans. Una de les iniciatives que ha tingut més ressò ha estat Consulta Qatar. Un dels seus impulsors, Carles Font, explicava en aquesta entrevista que demanen als socis compromissaris que votin en blanc en aquest punt de l’ordre del dia per fer un gest a favor d’un referèndum a tots els socis del club sobre una qüestió que consideren molt important.

Una polèmica ‘Grada d’animació’

El de Qatar, amb tot, no és l’únic punt conflictiu de l’assemblea. També la creació d’una grada d’animació genera dubtes entre els socis, que valoren l’esforç fet per l’anterior junta de Joan Laporta d’expulsar del Camp Nou els seguidors més violents. De fet, els Mossos d’Esquadra, que tenen la potestat de vetar l’entrada al camp dels violents, temen que aquest grup d’animació impulsat per Rosell obri la porta a la tornada d’aquests seguidors, segons que informa el diari El País.

Segons aquesta informació, els mossos ja han vetat 138 dels inscrits a la iniciativa de la junta. Entre els seguidors que hi participen hi ha alguns ‘boixos nois’ que han estat condemnats per violència, tràfic de droga i, fins i tot, l’assassinat d’un seguidor de l’Espanyol el 1991. La negociació del club amb els mossos sobre la creació d’aquesta gada d’animació ha fet que la policia hagi acabat elaborant un document de condicions per aprovar el projecte. Un dels punts d’aquest document considera irrenunciable que els enllaços actuals del club amb els grups d’animació deixin de tenir cap representació en el projecte. Des de la junta, no volen parlar de noms i es remeten a la competència dels mossos en aquesta qüestió.

4.345 socis compromissaris

Per a l’assemblea, hi ha convocats 4.345 socis compromissaris: 3.306 dels quals van ser elegits en el sorteig que el club va fer l’abril del 2010; els socis més antics de l’entitat (982); els membres de la junta directiva; els ex-presidents del FC Barcelona; els membres de la comissió de disciplina (4) i de la comissió econòmica (5), i finalment, 25 membres designats directament per la junta directiva per a cada assemblea.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any