Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  25.09.2011  06:00

El disseny de sistemes de l'Escola d'Ulm

La integració dels processos industrials i de disseny

Men?ame
 

El Disseny Hub de Barcelona (DHUB) proposa una visita al disseny de sistemes de l'Escola d'Ulm (Hochschule für Gestaltung Ulm), una mostra de la creativitat de l'escola de disseny alemanya que va integrar els processos de disseny i els d'indústria.

Es mostren una setantena de peces de diverses èpoques: productes electrònics, relacionats amb la comunicació... presentades per reflexionar sobre el concepte de sistema, entès com a conjunt de components que poden generar un objecte o contribuir-ne al desenvolupament.

L'exposició explica el 'model d'Ulm', un sistema educatiu 'democràtic i revolucionari' que utilitzava una metodologia on s'incloïen productivitat, construcció i economia. Els anys 50 del segle xx, l’Escola d’Ulm (Hochschule für Gestaltung Ulm) va incorporar el disseny al món de la indústria i conformar la cultura material. 

Ulm no es va centrar en el disseny d’objectes individuals sinó en els sistemes d’objectes, i va ser pionera de la renovació del disseny en l’electrònica, la comunicació i la imatge corporativa, com també en la construcció industrialitzada. Però la seua recerca no ve de zero sinó que s’entronca en el món de la indústria centreeuropea a partir d’empreses com ara Thonet o AEG.