Tots els grups de l’Ajuntament de Barcelona, tret del PP, aproven una declaració de suport a la immersió

  • El consistori s'adhereix a la plataforma Somescola.cat

VilaWeb
Redacció
23.09.2011 - 11:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una declaració institucional a favor de la immersió lingüística. La iniciativa, impulsada per Unitat per Barcelona, l’han votada també CiU, PSC i ICV-EUiA, i ha deixat sol al ple el PP, que no l’ha votada. La declaració també expressa el compromís de l’ajuntament amb el ‘manteniment, millora i extensió’ del sistema d’immersió i dels preceptes que marca la llei d’educació de Catalunya.

A més, mostra l’oposició a la ‘divisió de la comunitat educativa en dues comunitats lingüístiques separades, que amb el temps correrien el risc d’estar enfrontades perquè comportaria una perillosa pèrdua de cohesió social’. Els signants també donen suport ‘als membres de la comunitat educativa, les institucions i governs que defensin l’actual sistema d’immersió lingüística als nostres centres educatius’.

L’ajuntament s’adhereix també amb aquesta declaració a la iniciativa ‘Somescola.cat’ i emplaça ‘a tots els barcelonins a donar-hi suport’. I es compromet a fer arribar aquest acord als tribunals que han emès sentència contràries a la immersió, als diputats al parlament i als membres del congrés espanyol i del senat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any