El TSJIB avala l’exigència del català per treballar a l’administració

  • Desestima el recurs del sindicat USO i recorda que el català és la llengua pròpia dels ciutadans i entitats de les Illes

VilaWeb
Redacció
22.09.2011 - 15:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha avalat avui l’exigència del català per treballar a l’administració a les Illes. El tribunal ha emès una sentència que desestima el recurs que va presentar el sindicat USO, reitera una resolució judicial anterior de 2010 i sosté que el decret és constitucional. Diu, a més, que la supressió del decret suposaria ‘un retrocés natural del procés de normalització lingüística’.

El sindicat USO denunciava que l’exigència del coneixement del català trencava ‘el principi constitucional d’igualtat’. En aquest sentit, la sentència recorda que el català és la llengua pròpia de les Illes, de tots els ciutadans i entitats i que, per tant, ‘és plenament constitucional que se n’exigeixi el coneixement per accedir i promocionar l’àmbit de la funció pública de la comunitat’.

Convé recordar que segons l’esborrany de la modificació de la Llei de funció pública que prepara el govern de José Ramon Bauzá, el coneixement de la llengua pròpia passa de ser un ‘requisit’ a ser només un ‘mèrit’, de manera que quan la llei entri en vigor ja no caldrà acreditar coneixements de català per poder ser funcionari. L’única excepció serà per als docents, que sí que hauran de saber la llengua.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any