Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  22.09.2011  11:47

Tempesta política pel control dels informatius de RTVE

El consell d'administració anul·larà demà l'acord per accedir al sistema d'edició dels informatius

Men?ame
 

La decisió ahir del consell d'administració de Ràdio Televisió Espanyola d'accedir al sistema d'edició dels informatius de l'ens per a controlar-ne el contingut abans de l'emissió ha causat una tempesta política. Els quatre representants del PP i el de CiU hi van votar a favor, i l'abstenció dels dos del PSOE, el d'ERC i el de CCOO en va permetre l'aprovació. IU i UGT s'hi van oposar. Avui, però, el PP ha dit que rectificaria el seu vot en una reunió extraordinària convocada per demà.

El consell de RTVE anul·larà l'acord sobre l'accés als informatius acabat d'aprovar en el consell extraordinari que se celebrarà demà divendres. Després de la polèmica generada, els membres designats per PP i CiU, que van votar a favor de la proposta presentada pels populars, han reconsiderat la decisió per l'oposició i el malestar causat, encara que argumenten que no tenien cap intenció d'interferir en la feina dels periodistes. Rosario López, Manuel Esteve, Andrés Martín, Jesús Andreu i Josep Maunel Silva sol·licitaran demà l'anul·lació de l'acord en el consell convocat per aquesta qüestió.