El congrés espanyol aprova una moció per a l’impuls del corredor mediterrani

  • PSOE i PP es comprometen a donar suport al projecte a Europa

VilaWeb
Redacció
20.09.2011 - 20:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple del congrés espanyol ha aprovat una moció de CiU pactada amb els socialistes que insta el govern espanyol a donar suport ‘de manera inequívoca’ a la inclusió de la totalitat del corredor mediterrani a la Xarxa Bàsica Transeuropea de Transport. PSOE i PP han donat suport a la moció, malgrat que CiU no ha acceptat una esmena dels populars que posava de manifest que el corredor mediterrani és compatible amb el corredor central que el govern d’Aznar va defensar i enviar a Europa el 2003. La moció també reclama que es reiniciïn les obres del tram Vandellòs-Tarragona i es licitin els accessos al Port de Barcelona i al tram València-Castelló. Dos diputats del PP han votat contra la moció.

El text que s’ha aprovat és fruit d’un acord entre CiU i el Grup Socialista i ha obtingut el suport de tots els grups, fins i tot del PNB que aposta pel corredor cantàbric. El text s’ha aprovat amb només dos vots en contra i tres abstencions.

El diputat de CiU Pere Macias ha recordat que la moció aprovada defensa el corredor mediterrani en la seva modalitat costera i cap altre. En aquest sentit, ha avisat als que s’han alçat amb propostes alternatives al traçat que passa per Almeria, Múrcia, el País Valencià i Catalunya, com per exemple la que pretenia tocar el Mediterrani per Tarragona després de travessar el centre de la Península, que ‘el corredor mediterrani és un corredor que passa pel Mediterrani’. ‘No passa ni pel Mar Bàltic, ni pel Mar Egeu, ni per la Meseta, passa pel Mediterrani’.

El diputat del PP Andrés Ayala ha explicat el vot afirmatiu de la seva formació i ha reiterat que segons el criteri de la seva formació el corredor mediterrani és ‘absolutament compatible amb els projectes que ja estaven inclosos l’any 2003 que no han perdut cap sentit, com el corredor central’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any