L’audiència espanyola envia Rafa Díez a la presó

  • L'ha condemnat a deu anys de presó, juntament amb Arnaldo Otegi · Es prepara una gran manifestació dissabte a Bilbao

VilaWeb
Redacció
19.09.2011 - 14:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència espanyola ha decidit enviar l’ex-secretari general del sindicat Rafa Díez a la presó en aplicació de la sentència (pdf) dictada divendres passat que el condemna, juntament amb Arnaldo Otegi i tres membres de l’esquerra abertzale més, a deu anys per pertinença a banda armada en grau de dirigent. 

Díez Usabiaga era en llibertat provisional des de l’abril de 2010 amb una fiança de trenta mil euros. L’Audiència el va deixar sortir de la presó per assistir a la seva mare malalta, que l’havia reclamat com a ‘cuidador’. Díez va ser detingut l’octubre del 2009 i ha complert sis mesos i tretze dies en situació de presó preventiva.

El tribunal considera que Otegi i Díez van provar de reconstruir ETA a través del projecte Bateragune. Díez ha dit que no és militant d’ETA i, encara menys, dirigent de l’organització armada. ‘Sóc un sindicalista que estima el seu poble i lluita per ell’. ‘Aquí i on em toqui anar, seguiré lluitant pel meu país, per la pau i per les solucions democràtiques’, ha proclamat davant dels jutges del tribunal.

Concentracions de protesta al País Basc i Barcelona

Aquest migdia les organitzacions sindicals basques han celebrat concentracions de protesta contra la condemna dels cinc membres de l’esquerra abertzale, entre els quals Rafa Díez. ELA i LAB han convocat la ciutadania a concentrar-se a les quatre capitals del sud del País Basc. A Bilbao hi han acudit els secretaris generals dels dos principals sindicats, Adolfo Muñoz (ELA) i Ainhoa Etxaide (LAB). A les vuit del vespre es farà una concentració de rebuig a la sentència a Barcelona, a la plaça Sant Jaume.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any