Diumenge es va celebrar a Salt la Diada de les Colles de l’Eix

  • Els tres castells dels Sagals d’Osona van ser de la gamma alta de set pisos

VilaWeb
Redacció
19.09.2011 - 09:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com ja és habitual per aquestes dates, el diumenge dia 18 de setembre es celebrà la Diada de les Colles de l’Eix, que reuneix cada any (i des del 1999) les 4 colles castelleres de l’Eix Transversal: Marrecs de Salt, Castellers de Lleida, Tirallongues de Manresa i Sagals d’Osona. Enguany els amfitrions han estat els Marrecs de Salt. La plaça de l’ajuntament ha estat l’escenari de l’actuació castellera que va començar passats dos quarts d’una i sota l’amenaça de pluja, que finalment va respectar l’actuació. Les quatre colles van començar realitzant un pilar de dol amb motiu de la defunció la setmana passada d’un casteller dels Minyons de l’Arboç.

Els tres castells dels Sagals d’Osona van ser de la gamma alta de set pisos, i van deixar per a futures actuacions el 4 de 8 que es descartà a causa d’alguns problemes al posar el castell sobre la pinya tot i tenir el tronc a punt. En primera ronda, doncs, descarregaren un 5 de 7 més sofert que de costum, sobretot a nivell de pinya amb alguns baixos patint però aguantant de valent. En segona ronda el castell emblema dels Sagals d’Osona, el 3 de 7 aixecat per sota, el 6è descarregat enguany. El castell s’aixecà sense massa problemes i es descarregà còmodament. Finalment, en tercera ronda s’optà pel 4 de 7 amb agulla, tot just el primer de l’any. En aquest castell a més, s’estrenà un nou segon al pilar de 5 de l’interior. Finalment es tancà l’actuació amb un pilar de 5.

Per la seva part, els amfitrions Marrecs de Salt tenien motius per estar contents ja que repetiren la seva millor actuació de l’any amb el 5 de 7, el 4 de 8, la torre de 7 i tres pilars de 5 simultanis. Els Castellers de Lleida van fer la mateixa actuació que els Marrecs amb un vano de 5 de clausura. Per la seva part, els Tirallongues de Manresa tingueren en el 3 de 7 el seu millor castell.

I com ja és habitual en aquesta trobada anual es finalitzà la diada amb el castell de germanor. Aquest castell és únic en el món casteller i consisteix en un 4 de 7 en què cada rengle (columna) dels castell és d’una de les colles. L’actuació donà pas al dinar amb les quatre colles. L’any vinent es celebrarà a Manresa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any