Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  16.09.2011  20:23

El Sinn Féin presentarà Martin McGuinness a les eleccions presidencials irlandeses

És la primera vegada que els republicans aspiren a la presidència de l'estat lliure d'Irlanda

Men?ame
 

El vice-primer ministre del nord d'Irlanda, Martin McGuinness, serà el candidat del Sinn Féin a les eleccions presidencials de l'estat lliure d'Irlanda del 27 d'octubre. El Sinn Féin presenta candidat per primera vegada a la presidència i ho fa amb un pes pesat de la història recent del partit i un símbol de la lluita per a la reunificació del país.

'S'han debatut diverses opcions, però la que tenia més suport i que ha obtingut l'aprovació de l'executiva nacional del partit ha estat la de Martin McGuinness', ha explicat el portaveu del partit, Pearse Doherty.

Gerry Adams, president del Sinn Féin, ha dit que consideren que la presidència de la República d'Irlanda ha pres cada vegada més rellevància amb Mary Robinson i Mary McAleese'. 'Som en temps de grans reptes per tot el poble d'Irlanda. Necessitem lideratges positius i autèntics. És un gran honor per mi proposar McGuinness com a candidat per aquestes eleccions d'una plataforma transversal, republicana i centrada en els ciutadans', ha dit Adams.

'Aquesta elecció donarà a McGuinness la plataforma per continuar treballant pel nord, pel procés de pau i per a la reunificació', afegeix Adams. 'La campanya donarà als ciutadans l'oportunitat per fer la seva aportació per una Irlanda millor, una Irlanda unida'.