Somescola.cat valora positivament la decisió del TSJC

  • El TSJC suspèn cautelarment l'ultimàtum d'implantar l'espanyol com a llengua vehicular · El Suprem avisa la Generalitat de l'obligació de complir les sentències

VilaWeb
Redacció
15.09.2011 - 17:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Somescola.cat valora positivament la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre temporalment l’ultimàtum de dos mesos donat al Departament d’Ensenyament per a implantar l’espanyol com a llengua vehicular a les escoles. La decisió resta suspesa fins que no es resolgui el recurs interposat per la Generalitat contra la interlocutòria del TSJC i en defensa del model d’immersió lingüística.

Somescola.cat diu que ‘l’èxit de les mobilitzacions del dilluns 12 de setembre a favor de la llengua en tots els pobles i ciutats de Catalunya, així com la resposta contundent del govern de la Generalitat, han fet prendre consciència de l’estat d’alarma social que la interlocutòria ha generat, i de la necessitat d’actuar des de la prudència, i l’autèntic respecte a la legalitat vigent’.

En canvi, la pressió ha arribat avui per part del Tribunal Suprem que, en la inauguració del curs judicial, ha enviat un missatge a la Generalitat: ‘Tothom ha de respectar les decisions judicials, en particular les institucions públiques’. L’encarregat d’enviar el missatge ha estat el president del tribunal espanyol, Carlos Dívar.

La interlocutòria del TSJC ha mobilitzat la majoria de la societat en defensa de la immersió lingüística, un malestar que es va visualitzar dilluns amb protestes arreu del país que responien a la crida de la plataforma Somescola.cat. També s’ha instat els ajuntaments a aprovar mocions en defensa del model lingüístic i diversos partits i entitats han fet crides a la desobediència civil.

La Generalitat va recórrer la interlocutòria del TSJC ‘per raons jurídiques i de país’. La interlocutòria donava dos mesos al govern per implantar l’espanyol com a llengua vehicular tal com ho ordenaven tres sentències (primera, segona i tercera) del Tribunal Suprem; unes sentències que donaven la raó a tres famílies que volien escolaritzar els seus fills en català en base a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’estatut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any