Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  14.09.2011  14:45

Segons l'FMI Espanya i Itàlia necessiten ajut extern per a evitar el contagi

I Comissió pronostica que, si Grècia fa fallida, les conseqüències en l'economia mundial poden ser greus

Men?ame
 

Un alt funcionari del Fons Monetari Internacional (FMI) ha dit avui que Espanya i Itàlia havien fet un gran esforç per arreglar les finances públiques i el deute, però que necessitarien ajut internacional per a evitar el contagi. En una conferència, Arrigo Sadun, representant de l'FMI d'estats com Itàlia o Grècia, ha manifestat que el paquet de mesures d'austeritat adoptades per Itàlia era 'desafiador' però 'realista'.

 

La Comissió avisa de les conseqüències d'una fallida de Grècia

El comissari d'Afers Econòmics, Olli Rehn, ha avisat avui del perill d'una fallida de Grècia: 'És absolutament segur que una fallida o una sortida de Grècia de l'eurozona tindria conseqüències polítiques, econòmiques i socials dramàtiques, no solament per a Grècia, sinó també per a la resta dels estats membres de l'eurozona, de la UE i per als socis internacionals.' I ha fet una crida a ratificar tan aviat com sigui possible el segon rescat de Grècia.

'Una ràpida aplicació de les decisions és essencial per a resoldre la crisi del deute i restaurar la confiança en les nostres economies', ha afegit el comissari, que espera que la reunió de ministres d'economia de l'eurozona, que es farà a Polònia divendres, hi coadjuvi.