Vic aprova la creació de l’associació de municipis per la independència

  • La proposta ha estat acceptada pels vots de CiU, ERC, ICV, SI i la CUP

VilaWeb
Redacció
12.09.2011 - 15:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de l’Ajuntament de Vic ha aprovat la creació d’una ‘ associació d’ens locals amb l’objectiu de defensar l’assoliment dels drets nacionals de Catalunya i promoure l’exercici del dret de decidir’. La iniciativa ha estat aprovada per catorze vots a favor (CiU, ERC, ICV, SI i la CUP), l’abstenció del PSC i els vots en contra de PxC. Segons ha explicat el batlle de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, l’ajuntament impulsa aquest projecte perquè un cop constituïda la societat ‘el consistori treballarà perquè el poble català pugui ser independent algun dia’.

Segons ha explicat Vila d’Abadal, ‘mai cap institució ha treballat directament per la independència’ i es treballarà ‘dins de la legalitat perquè el poble català pugui decidir lliurement el seu futur’.

Per la seva banda, Joan López, segon tinent batlle (ERC), ha explicat que Vic pren la iniciativa en aquest aspecte ‘de la mateixa manera que va prendre la iniciativa en la creació de la primera entitat municipalista, l’Associació Catalana de Municipis’. Segons López, Catalunya es troba en una segona transició que ha d’anar ‘de la democràcia a la plena sobirania’. López ha explicat que fins a dia d’avui el batlle ‘ha tingut moltes manifestacions d’adhesió que s’aniran fent públiques aquests dies’ i, per tant, ‘no és un caprici’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any