Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  12.09.2011  15:18

Vic aprova la creació de l'associació de municipis per la independència

La proposta ha estat acceptada pels vots de CiU, ERC, ICV, SI i la CUP

Men?ame
 

El ple de l'Ajuntament de Vic ha aprovat la creació d'una ' associació d'ens locals amb l'objectiu de defensar l'assoliment dels drets nacionals de Catalunya i promoure l'exercici del dret de decidir'. La iniciativa ha estat aprovada per catorze vots a favor (CiU, ERC, ICV, SI i la CUP), l'abstenció del PSC i els vots en contra de PxC. Segons ha explicat el batlle de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, l'ajuntament impulsa aquest projecte perquè un cop constituïda la societat 'el consistori treballarà perquè el poble català pugui ser independent algun dia'.

Segons ha explicat Vila d'Abadal, 'mai cap institució ha treballat directament per la independència' i es treballarà 'dins de la legalitat perquè el poble català pugui decidir lliurement el seu futur'.

Per la seva banda, Joan López, segon tinent batlle (ERC), ha explicat que Vic pren la iniciativa en aquest aspecte 'de la mateixa manera que va prendre la iniciativa en la creació de la primera entitat municipalista, l'Associació Catalana de Municipis'. Segons López, Catalunya es troba en una segona transició que ha d'anar 'de la democràcia a la plena sobirania'. López ha explicat que fins a dia d'avui el batlle 'ha tingut moltes manifestacions d'adhesió que s'aniran fent públiques aquests dies' i, per tant, 'no és un caprici'.