Els Sagals d’Osona a París

  • Van fer-hi una exhibició castellera amb motiu de la Diada Nacional

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.09.2011 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap de setmana passat, amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, més de 130 castellers dels Sagals d’Osona es van desplaçar fins a París convidats per la Delegació del Govern de la Generalitat a la capital francesa. Els carbasses van viatjar en TGV des de Figueres fins a París el dissabte i van tornar de la mateixa manera l’endemà. Al vespre del dissabte, i ja a la ciutat del Sena, van oferir un taller-assaig de castells a la Cité Universitaire on van realitzar un 5 de 6 i un 4 de 7 net a més d’assajar algunes pinyes per a l’actuació de l’endemà com el 3 de 7 aixecat per sota i el 4 de 7 amb agulla. Després del taller, els de la camisa taronja van ser convidats a sopar i posteriorment es van desplaçar fins a l’emblemàtica Torre Eiffel on primerament van descarregar un parell de pilars de 4 amb la torre de fons i més tard un nou pilar de 4 just a sota de la construcció.

L’endemà, la pluja no va ser obstacle per tal que es desenvolupés tota l’activitat institucional organitzada a Paris amb motiu de la Diada Nacional, i que s’ubicà al centre de la ciutat, just al costat del Museu del Louvre. Els Sagals, com a convidats excepcionals, posaren el punt d’emoció i espectacularitat a l’esdeveniment. Començaren amb un pilar de 4 caminat que travessà la Place du Palais Royal. La pluja sí que condicionà, però, el programa de castells plantejat pels Sagals, com també el rigorós tempo de tota la cerimònia. Així doncs, es descartaren el 3 de 7 aixecat per sota i el 4 de 7 amb agulla per tal d’assegurar l’actuació i es descarregaren sense problemes el 4 de 7 i el 3 de 7. El primer amb castellers menys habituals al tronc i el segon clarament encarat a un futur 3 de 8.

També hi hagué un moment de record per a les víctimes de Nova York de fa deu anys en l’atemptat de les Torres Bessones amb un pilar de dol en què l’enxaneta lluí una bandera catalana i una de nord-americana.

L’himne de Catalunya, “El cant dels Segadors” va acabar d’arrodonir l’acte que els Sagals clausuraren amb un vano de 5, és a dir, un pilar de cinc secundat per dos pilars de 4.

Un cap de setmana intens i ben aprofitat, en què els Sagals d’Osona han demostrat una vegada més la seva implicació amb el nostre país i la nostra comarca, representant-los a l’estranger.

Aquesta setmana comença un important calendari d’assajos i actuacions que han de portar els castells de 8 de manera imminent vistos els assajos i proves realitzades últimament tant del 4 de 8 com del 3 de 8. Els propers assajos seran el dijous 15 i divendres 16 de setembre a La Central per tal d’afrontar la diada de les Colles de l’Eix de diumenge 18 a Salt amb el màxim de garanties i plantar ja els primers castells de 8.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any