Multitudinària manifestació de la Diada

  • Crides per la independència, en defensa de la immersió i d'homenatge a Barrera en la manifestació

VilaWeb
Redacció
11.09.2011 - 19:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La manifestació de l’Onze de Setembre ha estat una de les més multitudinàries dels últims anys. Milers de manifestants (50.000 segons els organitzadors i 10.000 segons la guàrdia urbana), convocats per l’esquerra independentista i per les plataformes Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia i la Plataforma pel Dret de Decidir han recorregut, rere el lema Som una nació, volem un estat propi‘, els carrers de Barcelona cridant independència, defensant la immersió lingüística i recordant l’ex-president del Parlament Heribert Barrera. En aquest vídeo hem preguntat a manifestants i polítics quan pensen que serem independents. I en aquest altre vídeo els hem preguntat què dirien a la justícia espanyola arran dels atacs recents a la llengua.

Enguany s’ha afegit, al lema de la manifestació, el crit de ‘jo no acato’, sobre els atacs judicials a la immersió, i s’ha fet un homenatge a Barrera, en què s’han recordat, en una de les pancartes de la capçalera, les seves paraules  ‘Tenim pressa, molta pressa‘.

La manifestació ha anat encapçalada per una estelada de vuit metres de llargada i, darrere, una pancarta amb l’eslògan ‘Pels drets socials i nacionals. Independència i socialisme. Països Catalans’, signades per la CUP, Endavant, Maulets, SEPC, Coordinadora obrera sindical i Alerta Solidària.

L’estelada del davant de la manifestació la portava un grup de joves de la colla bastonera Picadits de Vilassar de Mar, que pocs minuts abans de començar la manifestació havien fet una exhibició de ball de bastons.

A la cua de la anifestació hi havia Solidaritat amb una gran estelada i el diputat Uriel Beltran a la segona fila. Després de Solidaritat, Reagrupament que ha instal·lat un petit escenari a la mateixa Plaça Urquinaona. Esquerra Republicana de Catalunya, amb Joan Puigcercós, s’ha situat a la Ronda de Sant Pere, entre Pau Clarís i Passeig de Gràcia, on han organitzat el ‘Gran dictat’.

La manifestació ha acabat al vespre al Passeig Lluís Companys on es farà la Festa per la llibertat, organitzada per Òmnium Cultural, amb concerts d’Obrint Pas, Quart Primera i la Troba Kung Fu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any