Una Diada en defensa de la llengua

  • Entitats i partits fan una crida a plantar cara als atacs a la immersió lingüística

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.09.2011 - 13:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest Onze de Setembre és marcat en una gran mesura per la crides a defensar la llengua de les amenaces judicials a la immersió lingüística. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit avui: ‘La nostra llengua la defensarem per tot arreu i amb tots els mitjans’. Aquesta defensa s’ha fet extensiva a gairebé tots els partits, i a nombroses entitats; la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, ha fet una crida a participar a les concentracions de demà davant dels ajuntaments per protestar contra la resolució del TSJC.

Òmnium ha estat acompanyat per les altres dues entitats de la Federació Llull, l’Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià. ‘Estem junts per defensar la llengua catalana, que és un element de cohesió i d’igualtat d’oportunitats per als nostres joves’, ha indicat Casals.

El president del PSC, Isidre Molas, ha explicat que ‘cada any té elements reivindicatius perquè cada any hi ha elements comuns de protesta, i cada any hi ha elements que marquen el moment polític del país. Aquest any, el debat sobre el sistema educatiu i la llengua adquireix un aspecte més rellevant i, per tant, es nota el caràcter de denominador comú de la defensa de la llengua i la cultura catalanes’.

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha demanat a CiU que deixi de buscar el PP “de nit” mentre “de dia” diu que va contra la convivència atacant el català. En declaracions després de fer l’ofrena floral amb motiu de la Diada, Puigcercós ha reclamat a CiU que “digui clar que amb el PPC poca cosa es pot fer”. I és que segons el republicà, aquesta Diada ve marcada per l’actitud dels populars contra la llengua. En aquest sentit, ha recordat al Govern que té més possibilitats de pacte més enllà del PPC, també per tirar endavant els pressupostos.

Per la seva part, el secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha acusat CiU de permetre que el PP tingui un paper central en la política catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any