Badalona celebra la Diada amb un ampli suport d’entitats

  • Entitats i partits impedeixen que la ciutat es quedi sense Onze de Setembre · Garcia Albiol, escridassat a l'ofrena floral a la Plana que incompleix la llei

VilaWeb
Redacció
11.09.2011 - 11:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Badalona celebra avui la Diada amb un gran nombre d’activitats, gràcies al suport i a la iniciativa de moltes entitats, aplegades a la Comissió Onze de Setembre, i a Òmnium Cultural del Barcelonès Nord, que ha rebut el suport de la Federació Llull; Òmnium, ACPV i l’Obra Cultural Balear han participat a l’ofrena floral a la plaça de la Plana, on també ha participat el batlle, Xavier Garcia Albiol, que ha estat escridassat per haver suspès els actes institucionals de l’Onze de Setembre.

A l’ofrena hi han assistit la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, el president d’Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, i el president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu.

L’agrupació d’entitats denuncia ‘el marcat caràcter autoritari i espanyolista’ d’Albiol, de qui asseguren que ‘de mica en mica va mostrant el seu autèntic caràcter’. I condemna així que el batlle no hagi cedit els permisos necessaris per realitzar les activitats previstes per aquest dissabte, tot i que deixa clar que les mantindrà. En aquest sentit, fa una crida als veïns ‘a no deixar-se atemorir per l’actitud de l’alcalde i de l’Ajuntament en una Diada tan significativa pel nostre país’.

‘Respecte a les lleis del país’

La Diada s’ha de celebrar amb tots els símbols i amb tota la dignitat, i qui ho hagi d’entendre, que ho entengui i que escolti’, va dir el president de la Generalitat, Artur Mas, referint-se la decisió de Garcia Albiol de suspendre l’ofrena floral i el discurs institucional de l’Onze de Setembre, un fet sense precedents des del restabliment de la democràcia. Mas va afegr que la Diada s’havia de celebrar ‘amb respecte a les lleis d’aquest país’, tot recordant que la primera llei que es va aprovar al Parlament, per unanimitat, fou la que va crear la Diada.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any