Guardiola: ‘Si ens aixequem ben d’hora i penquem, som un país imparable’

  • Ahir al vespre va rebre la medalla d'honor del parlament en un acte de la Diada

VilaWeb
Redacció
09.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Guardiola va rebre ahir la medalla d’honor, en la categoria d’or, del Parlament de Catalunya. En un acte amb les principals autoritats del país, Guardiola va acabar el seu discurs (íntegre) dient: ‘Jo no vull ser exemple de res; només vull que la gent senti això que sento, aquesta passió pel que faig. I no oblideu mai que si ens aixequem ben d’hora, i penquem, sense retrets, sense excuses, creieu-me que aquest és un país imparable.’

En un to sempre humil va dir, de bell començament: ‘El mèrit és de la gent que em va escollir, i tots els coneixements, tot el que sé, és dels entrenadors que he tingut i dels jugadors que he tingut la sort de dirigir. Visc la meva professió d’aquesta manera; estimo el meu ofici, tinc passió pel meu ofici’. Guardiola va agrair les paraules que un dia li va dir Valero Rivera, ex-entrenador del Barça d’Handbol, present a la sala, i que cada dia li ressonen en un moment o altre. ‘El Barça ens fa bons a tots; viu la teva professió agraint la sort d’estar al Barça i no pas pensant que hagis de demanar res a la institució’. ‘És el que miro de fer’, va respondre-li.

Preparant els partits, el moment màgic

Mentre prepara els partits, tancat al seu despatx per repassar els DVD del rival i prendre’n apunts, viu un moment màgic: ‘Apunto les coses bones que fan i també les coses que fan malament i per on podem fer-los mal. Però hi ha un moment. El moment màgic. Hi ha una imatge, un detall, que em fa dir ‘Demà guanyarem’. No tinc cap fórmula màgica per a saber de cert que guanyarem, però així ho sento, és aquest el moment pel qual m’estimo la meva feina’.

Terribas: ‘Que la vida et doni un camí ben llarg’

Pocs minuts abans, un emotiu discurs de la periodista Mònica Terribas, amiga de l’entrenador blau-grana des de fa vint anys, havia fet un repàs de la vida de Guardiola des que era un adolescent fins avui (íntegre, en vídeo). Al final, citant Lluís Llach, va desitjar-li que la vida li donés un camí ben llarg. També van parlar Evarist Murtra i David Trueba (en un enregistrament, car no va poder-hi assistir).

Mas: ‘El meu instant d’or, com a president, és saber que el meu país és capaç de parir gent ferma com tu’

El president de la Generalitat, Artur Mas, va tancar els parlaments. Adreçant-se a Guardiola, va dir: ‘És la manera de fer, la teva manera de ser, que et fa merèixer aquest premi. Encara que no vulguis ser exemple, ho ets’. I va demanar-li que continués guanyant, però que, sobretot, continués essent com és. ‘No puc saber què passarà amb els resultats, però estic segur que la demanda de ser com ets, la compliràs.’ I, recordant el ‘moment màgic’ del qual havia parlat Guardiola, va manifestar: ‘El meu instant d’or, com a president de Catalunya, és saber que el meu país és capaç de parir gent ferma com tu.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any