Andorra celebra la diada de Meritxell, amb la crisi de fons

  • El cap de govern va avisar ahir, en la salutació tradicional de la diada, del perill d'estancament econòmic del país

VilaWeb
Redacció
08.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dia de la Mare de Déu de Meritxell és la festa nacional d’Andorra, que se celebra amb actes institucionals i religiosos (agenda festiva), amb el centre al santuari de Meritxell. El cap de govern, Toni Martí, en la salutació tradicional de la diada, va apel·lar ahir a l’esforç col·lectiu per a sortir de la crisi actual i evitar l’estancament econòmic.

La celebració de la diada va començar, de fet, ahir, amb la processó de torxes tradicional a Santa Maria de Meritxell i el ball. Avui a migdia l’arquebisbe i copríncep Joan Enric Vives presidirà la missa solemne, amb la intervenció musical pel Cor Nacional dels Petits Cantors Lliures. Tancarà la jornada el Concert de Meritxell, a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, a l’Auditori Nacional a Ordino.

La Mare de Déu de Meritxell fou proclamada oficialment patrona de les Valls d’Andorra el 1873 i una quarantena d’anys després, el 1921, fou coronada canònicament. El santuari de Meritxell és situat al terme de la parròquia de Canillo, a més de mil cinc-cents metres d’altura. El santuari antic, d’origen romànic, reformat i ampliat el segle XVII, es va cremar el 1972. A tocar mateix, s’hi dreça el nou temple, del 1976, projectat per l’arquitecte Ricard Bofill, i és aquí que es concentren els actes institucionals i religiosos de la diada.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any