Els sindicats es manifesten pel futur de la CAM

  • La concentració està convocada a les 19.30 hores davant la seu del Banc d'Espanya a Alacant. Compromís ha confirmat la seua assistència per a exigir la continuïtat de l'Obra Social de la CAM, el manteniment dels llocs de treball i que els òrgans de decisió de la caixa d'estalvis romanguin al País.

VilaWeb
Redacció
05.09.2011 - 13:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La convocatòria l’han feta els principals sindicats de la CAM a través de la plataforma d’unitat sindical i esperen una participació massiva de treballadors de l’entitat provinents d’Alacant, Murcia i Albacete principalment. Es manifesten davant del Banc d’Espanya, actual gestor de la CAM després de la seua intervenció aquest estiu.

 

Hores d’ara la incertesa a la CAM és màxima, amb un ERE sense concretar sobre la taula i els gestors del Banc d’Espanya escrutant tots els racons de la caixa, la societat alacantina i els treballadors esperen un desenllaç que segur no deixarà content ningú. La por més gran és la venda de l’entitat a un grup sense lligams al País i amb objectius estrictament econòmics. És per això que les principals reivindicacions se centren, en el manteniment, per una banda dels llocs de treball, assegurar la continuïtat de l’Obra Social, com a element d’interès per a la societat alacantina i també garantir que els òrgans de decisió de l’entitat financera no deixaran d’estar al País, com ja li ha passat a Bancaixa.

Compromís i la CAM

La coalició escenificarà una vegada més el seu inequívoc compromís amb la principal caixa d’estalvis d’Alacant assistint a la concentració convocada este dilluns a la vesprada a les portes del Banc d’Espanya. Un compromís que ha mostrat en més d’una ocasió, reclamant, per una banda, la despolitització i la intervenció pública en la mateixa, amb l’objecte de garantir la seua continuïtat a Alacant, però també amb fets, com el que protagonitzara el candidat a les eleccions a l’ajuntament d’Alacant, Tomàs Mestre durant la darrera campanya electoral, en el que va adquirir participacions de la CAM com a mostra de suport a l’entitat.

Ara, amb la CAM intervinguda pel Banc d’Espanya i el seu futur en joc, Compromís recorda la importància que l’entitat mantinga els llocs de treball, especialment en un moment tan complicat com el que travessa l’economia, i en el que el que menys es necessita és enviar a més persones a les files de l’INEM, però també de que no cesse l’activitat d’una Obra Social que és un element fonamental per a les comarques alacantines. Per això, Compromís reitera la importància que els òrgans de decisió no abandonen el País i considera que és moment de fer un esforç per a no perdre l’última gran Caixa d’Estalvis del País després que Bancaixa s’haja fusionat amb Cajamadrid.

Finalment Compromís crida a la societat alacantina a participar en les mobilitzacions per a reivindicar un futur de la CAM amb la seua Obra Social, mantenint els llocs de treball i amb el seu centre de decisió a Alacant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any