El govern assegura que el curs es desenvoluparà ‘amb normalitat’ a nivell lingüístic

  • La consellera Rigau i el conseller Mascarell defensen que cal esgotar totes les vies legals per combatre la sentència del TSJC contra la immersió lingüística

VilaWeb
Redacció
04.09.2011 - 16:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat avui que no cal introduir cap canvi a nivell lingüístic per al curs 2011-2012 perquè s’ha preparat amb totes les garanties, seguint la llei catalana d’ensenyament, la LEC. Convençuda que trobaran la manera d’avalar jurídicament el model d’immersió lingüístic català, Rigau ha fet una crida a la calma i ha exposat que aquest curs començarà amb ‘tota normalitat’.

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha afirmat que el govern defensarà ‘amb tots els mitjans’ el model d’immersió lingüística de l’escola catalana. ‘Hem de treballar des del punt de vista jurídic, polític i social per evitar que unes idees equivocades sobre Catalunya perjudiquin la cohesió social del nostre país’, ha afegit. En aquest sentit, Mascarell s’ha mostrat convençut que el recurs contra la sentència donarà validesa jurídica al model d’immersió lingüística.

El conseller entén que s’hagin fet crides a la insubmissió judicial i a no complir l’execució de la sentència, però considera que abans cal esgotar totes les vies possibles tant polítiques com jurídiques. ‘La democràcia té tots els mecanismes per fer valdre la voluntat de la majoria que és la de defensar el català’, ha apuntat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any