Fabra diu que no desenvoluparà el polèmic decret de Font de Mora

  • Ho ha dit a Marga Sanz i Enric Morera, en les reunions que han mantingut avui · també s'ha compromès a lliurar a l'oposició tota la documentació del cas Gürtel

VilaWeb
Redacció
01.09.2011 - 12:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El síndic de Compromís, Enric Morera, i la portaveu d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a les Corts, Marga Sanz, han confirmat en declaracions a VilaWeb que el president Alberto Fabra els ha dit, en les reunions que ha mantingut avui amb cadascun d’ells, que no té cap intenció ‘de desmuntar el sistema d’ensenyament en valencià’ i que no desenvoluparà, de moment, el polèmic decret de l’ex-conseller Alejandro Font de Mora, que incloïa la supressió de les línies en valencià. Segons Sanz, Fabra li ha assegurat que la Generalitat estudiarà altres formes per introduir l’anglès al sistema educatiu i que seran prèviament debatudes amb el sector educatiu. Per Morera, tot i que no deixa de ser una declaració d’intencions, el posicionament de Fabra va en línia en les darreres declaracions del conseller Císcar, que havia insinuat que posposaria el desenvolupament del decret.

Escola Valenciana ha rebut la notícia amb prudència, car no hi ha hagut encara un posicionament oficial i públic del govern o del president. Amb tot, cal recordar que justament dilluns Escola Valenciaba es reunirà amb el conseller d’Ecudació, José Císcar, per tractar aquesta qüestió. És la primera vegada en setze anys que la federació serà rebuda per un conseller d’Educació.

Fabra també s’ha compromès, segons que ha explicat Sanz, a lliurar a l’oposició tota la documentació sobre els contractes de la Generalitat amb empreses de la trama Gürtel i amb l’arquitecte Santiago Calatrava.

On no hi ha hagut cap acord ha estat en les peticions d’EUPV de crear una comissió d’investigació sobre la gestió de la Caixa del Mediterrani (CAM) i d’exigir al govern espanyol que retorni aquesta caixa al País Valencià com a banca pública.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any