Cinc castells gamma extra per Sant Fèlix

  • Els Castellers de Vilafranca han fet tres gamma extra però han fet llenya amb els seus dos grans objectius de la jornada

VilaWeb
Redacció
30.08.2011 - 19:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa, les quatre colles punteres,  han celebrat la diada de Sant Fèlix, una de les cites més importants de la temporada, que ha omplert de gom a gom durant quatre hores la plaça de la vila de Vilafranca del Penedès. S’hi han vist cinc castells de gamma extra, tres d’ells elaborats pels Castellers de Vilafranca. Els Verds però, no han pogut aconseguir els dos grans objectius d’enguany, la torre de nou amb folre i el tres de deu amb folre i manilles. La Colla Jove de Valls no ha aconseguit descarregar cap castell de nou, mentre que la Vella de Valls ha descarregat el nou de vuit, un castell molt particular. La diada s’ha pogut seguir en directe des de Penedès TV i de Twitter (etiquetes #castellers, #santfelix i #fmvila a Twitter). També des de VilaWeb Valls. Recordem que els castells han estat reconeguts per la UNESCO patrimoni immaterial de la humanitat.

La primera ronda de Sant Fèlix s’ha iniciat amb l’actuació dels Verds, que han aconseguit descarregar, per vint-i-cinquena vegada en la seva història, un castell de gamma extra, el quatre de nou amb folre i agulla.
Els Minyons de Terrassa han començat la cita descarregant el tres de nou amb folre. La Colla Joves Xiquets, en canvi, han aconseguit carregar el tres de nou amb folre però no descarregar-lo. La Vella de Valls ha tancat la primera ronda aconseguint descarregar un altre tres de nou amb folre.

Els Verds han fet figa provant un dels seus grans reptes per Sant Fèlix, la torre de nou, només carregada per ells mateixos, també a Sant Fèlix, el 2005. A la represa han aconseguit carregar i descarregar una torre de nou amb folre i manilles.

Els Minyons, a la segona ronda, han aconseguit descarregar la torre de nou amb folre i manilles, un altre gamma extra. Els Minyons feia cinc anys que no aconseguien un gamma extra per Sant Fèlix.  Els Joves de Valls, per la seva banda, han assolit la cinquena torre de vuit amb folre d’aquesta temporada. La Colla Vella de Valls ha descarregat el quatre de nou amb folre.

La tercera i darrera ronda del Sant Fèlix ha estat marcada per l’intent del tres de deu amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca, fallit ja en la càrrega. Aquest castell només l’han pogut descarregar dues vegades a la història els Minyons de Terrassa. Després d’aquest segon fracàs, els Verds han carregat el tres de nou amb folre.

Els Minyons han pogut descarregar el quatre de nou amb folre, mentre que la Jove de Valls han carregat el quatre de nou amb folre però han fet llenyà quan ja gairebé l’havien descarregat. La Vella de Valls ha aconseguit descarregar un castell especial i molt espectacular, el nou de vuit; un castell que només han dut ells a la plaça.

La jornada castellera s’ha tancat amb la ronda de pilars. Els Verds han descarregat el pilar de vuit amb folre i manilles, mentre que els Minyons s’han quedat amb l’intent. La Vella ha carregat el pilar de set amb folre sense èxit al descarregar-lo. Una de les absències criticades és la dels Capgrossos de Mataró, que va quedar quarta en la classificació del 2010, dues posicions per sobre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any