Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  25.08.2011  13:17

El PNB prepara una esmena per incloure el dret de decidir a la reforma de la constitució

El conseller Puig la considera poc útil

Men?ame
 

El PNB, que demana als socialistes catalans que s'oposin a la reforma per tal de forçar un referèndum, ha dit que, en cas que la reforma tirés endavant, el seu grup proposaria una esmena de la constitució, perquè inclogui el dret d'autodeterminació dels pobles. Ho ha explicat el portaveu del partit al congrés, Josu Erkoreka.

 

'Allò que farem és expressar clarament a l'opinió pública i als poders de l'estat que, si els partits majoritaris d'Espanya són capaços de pactar una reforma constitucional, nosaltres també tenim el nostre propi paquet de reformes, amb idees pròpies sobre què caldria reformar o retocar de la constitució perquè sigui més satisfactòria, i ara aprofitarem el viatge', ha dit Erkoreka en una entrevista a Onda Vasca.

Puig desestima la proposta per poc útil

En canvi, el conseller d'Interior català, Felip Puig, desestima aquesta opció perquè la troba poc útil. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha manifestat que no era partidari d'incloure aquesta esmena a la possible reforma de la constitució perquè, 'el dret de decidir no vindrà pas de la constitució ni de cap argúcia legal, sinó d'una presa de consciència col·lectiva'. Quant a la petició del PNB de fer un front comú contra la reforma, Puig s'ha limitat a dir que la Generalitat exigiria que, en tota reforma, el sostre de dèficit, el determinés el parlament català.