L’etiqueta #jovullvotaradéuEspanya ja és una de les més usades a nivell mundial

  • En resposta a la petició de votar en referèndum la reforma de la constitució

VilaWeb
Redacció
24.08.2011 - 12:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’etiqueta de Twitter #jovullvotaradéuEspanya ha anat prenent força aquestes últimes hores i ara és una de les més usades a nivell mundial, segons que reflecteix la llista de ‘trending topics’ de Twitter (imatge). En l’aplicació trendsmap es pot veure sobre el mapamundi des d’on es fan les piulades. L’etiqueta va aparèixer ahir a Twitter com a resposta a les etiquetes #jovullvotar i #yoquierovotar, que eren la reacció contrària a la reforma de la constitució espanyol sense que se sotmeti a referèndum.

Perquè la modificació de la constitució espanyola sigui blocada en primera instància i hagi de ser aprovada per referèndum vinculant és necessari que una desena part dels membres del congrés o el senat ho demanin. Per això un sector de la societat es va començar a mobilitzar ahir a través d’internet, fent córrer una petició dirigida a diputats i senadors perquè aquests es comprometin a demanar que es convoqui un referèndum.

Poc després van aparèixer altres etiquetes amb més força com a resposta. Amb #jovullvotaradéuEspanya, usuaris de Twitter advoquen per votar sobre la independència més que no voler votar sobre la reforma constitucional del govern espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any