El Consell Assessor de RTVE a Catalunya denuncia la manipulació d’imatges en l’agressió de Mourinho a Tito Vilanova

  • Demana que s'assumeixin responsabilitats · El Canal 24Horas va emetre una disculpa a quarts de cinc de la matinada

VilaWeb
Redacció
21.08.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Assessor de RTVE a Catalunya ha considerat de greu error el tractament (vídeo) que el Canal 24Horas, de TVE, va fer de l’incident entre Jose Mourinho i Tito Vilanova durant la final de la Supercopa, dimecres passat. Diu que es tracta d’una ‘manipulació de la informació, clarament intencionada, i que incompleix rotundament el criteri d’imparcialitat informativa que una televisió pública ha de complir de manera rigorosa’. Insisteix que el tractament de la notícia va ser ‘clarament esbiaixat’ i que responia a ‘una voluntat partidista’. Per això, l’ens ha demanat que s’assumeixin responsabilitats i una rectificació pública de l’error.

RTVE va emetre unes disculpes l’endemà de l’emissió de la peça informativa a través del mateix Canal 24Horas, però ho va fer a quarts de cinc de la matinada, com es pot veure en aquest vídeo.

L’agressió de Mourinho a Vilanova, a qui li va ficar el dit a l’ull, va donar la volta al món en unes hores. Tot i que el FC Barcelona ha decidit no actuar i la Federació tampoc no sancionarà l’entrenador del Reial Madrid, alguns jugadors del Barça van tenir paraules molt dures contra l’actitud de Mourinho i imatge que aquest dóna del seu club. També hi ha qui va preferir prendre’s el cas amb humor, i només van caldre unes hores perquè en fessin una samarreta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any