L’ofegament del català a les Illes

  • La directora de Cultura diu que encara no s'han pas anul·lat les subvencions a la premsa no diària en català · El consell de RTVM aprova avui l'autorització per a l'ERO del tancament

VilaWeb
Redacció
18.08.2011 - 10:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Continua la polèmica sobre les subvencions a la premsa en català a les Illes. La directora general de Joventut i Cultura, Isabel Cerdà, ha dit avui en aquesta entrevista amb el Diari de Balears que ella no ha pas donat l’ordre de retirar la subvenció que fins ara atorgava el govern a les publicacions no diàries en català, un total de trenta-set. Les seves declaracions arriben l’endemà de saltar a la llum pública la notícia segons la qual el departament de Cultura va enviar un correu electrònic als responsables d’aquestes publicacions en el qual se’ls comunicava que s’anul·lava el procediment de concessió de subvencions obert i dotat amb 125.000 euros. ‘No he donat cap ordre perquè aquest comunicat es fés’, diu Cerdà, tot i que deixa entreveure que l’errada fou l’enviament del correu i no el contingut. ‘El govern estudia aquestes subvencions. I no hi ha doblers’, diu.

Siga com siga, l’ofensiva del govern del PP a les Illes contra la llengua no s’atura. Des que José Ramón Bauzá domina les Illes, el govern ja ha suspès la Direcció General de Política Lingüística, ha anunciat la implantació d’un model plurilingüe a l’escola, i el Consell de Mallorca ha aprovat el tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM). I justament avui el consell d’administració de RTVM, on el PP hi té majoria, ha d’aprovar l’autorització per començar els tràmits d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO), fórmula que s’adoptarà per al tancament de la televisió pública.

El PSM-IV-Entesa ja ha respost a tots dos atacs del PP. D’una banda, ha qualificat de vergonyosa i d’irresponsable la retallada de les subvencions a la premsa, perquè entén que vulnera la llei de normalització lingüística. D’una altra, ha anunciat que avui demanaria de deixar de banda els punts de l’ordre del dia previstos pel consell d’administració fins que no es resolgui el recurs contra els tràmits oberts per a tancar RTV. ‘La justificació econòmica de no mantenir l’ens públic té solució perquè depèn de la voluntat política’, segons la coalició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any