Notícies

Dimecres  17.08.2011  20:06

Creix l'ofensiva del PP contra la llengua a les Illes

El govern anul·la la subvenció a la premsa no diària en català · El consell d'administració de RTVM preveu demà tirar endavant els tràmits per aprovar un ERO

Men?ame
 

L'ofensiva del govern del PP a les Illes contra la llengua sembla no tenir aturador. Ara li ha tocat a les publicacions no diàries, que deixaran de rebre la subvenció que fins ara atorgava el Govern, segons que s'ha sabut avui. El Diari de Balears informa que hi ha trenta-set publicacions afectades per la decisió de l'executiu d'anul·lar la concessió de subvencions destinades a la premsa no diària escrita íntegrament en català.

En aquests últims mesos des que José Ramón Bauzá governa les Illes, el Govern ja ha decidit de suspendre la direcció general de Política Lingüística, ha anunciat la implantació d'un model plurilingüe a l'escola, i el Consell de Mallorca ha aprovat el tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM). Justament demà, el consell d'administració de RTVM es reuneix per aprovar el començament dels tràmits per aprovar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

El PSM-IV-Entesa ja ha respost a tots dos atacs del PP. D'una banda, ha qualificat de 'vergonya' i 'irresponsable' la retallada de les subvencions a la premsa, que considera que vulnera la Llei de Normalització Lingüística. D'una altra banda, ha anunciat que demà demanarà que s'aparquin els punts de l'ordre del dia previstos en el consell d'administració fins que no es resolgui el recurs contra l'inici dels tràmits per tancar RTV. 'La justificació econòmica per no mantenir l'ens públic té solució perquè depèn de la voluntat política', afirma la coalició.