Els empresaris valencians pressionen Fabra perquè impulsi el corredor mediterrani

  • El president valencià diu que és prioritari sobre qualsevol altra infrastructura

VilaWeb
Redacció
17.08.2011 - 16:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, s’ha reunit avui amb el president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials Valencianes (Cierval), José Vicente González, i amb el Consell de Cambres de Comerç valencianes, José Vicente Morata. Tots dos empresaris li han demanat al president que promogui sense vacil·lacions el corredor mediterrani, que han qualificat de ‘necessitat indiscutible’ per a la competitivitat i la recuperació de l’economia del País Valencià i de tot l’arc mediterrani.

Fabra, en declaracions fetes després de la reunió, ha admès amb claredat que el corredor mediterrani és una prioritat per sobre de qualsevol altra infrastructura. I ha afegit que l’altra alternativa d’interconnexió amb França, l’anomenat eix central que creua la península passant per Madrid, es troba en ‘una balança molt desigual’, donant a entendre que el corredor mediterrani té més possibilitats, ‘per la riquesa i competitivitat que porta intrínseca’, tot i que també ha dit que ambdues infranstrutures són ‘complementàries’. Preguntat pels periodistes, Fabra també ha dit que tant el Partit Popular espanyol com el govern espanyol defensen el corredor mediterrani

Amb tot, el govern espanyol ha refusat durant anys aquesta infrastructura prioritzant una xarxa radial de ferrocarril centrada en Madrid. I el Partit Popular ha mantingut sobre aquesta qüestió una actitud ambígua, car la presidenta de Castella la Manxa i secretària general del partit, Maria Dolores de Cospedal, ha defensat sempre l’eix que passa per Madrid per sobre del corredor mediterrani.

Cierval: ‘Una necessitat absoluta i indiscutible’

El president de Cierval, González, ha dit que el corredor és ‘una necessitat absoluta i indiscutible per les oportunitats que presenta en el desplaçament de mercaderies procedents d’Àsia i per l’estalvi en CO2 que permetria’. Morata, per la seva banda, ha dit que cal lluitar fins al final per aquesta infrastructura i que ‘val la pena deixar-s’hi la pell per a poder tenir futur’.

El pròxim 13 de setembre hi ha prevista una reunió entre les patronals del País Valencià, Catalunya, Múrcia i Andalusia per a pactar noves estratègies que serveixin per a continuar pressionant perquè aquesta infrastructura es porti a terme el més aviat possible.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any