Passen a disposició judicial els vint detinguts pels aldarulls a Lloret de Mar

  • Tots els nois són estrangers, la majoria dels quals francesos

VilaWeb
Redacció
13.08.2011 - 13:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els vint detinguts pels aldarulls a Lloret de Mar (Selva) de dijous a la matinada declaren avui als jutjats de Blanes. Entre els arrestats hi ha tretze francesos, tres alemanys, dos neerlandesos, un suís i un eslovè, amb edats compreses entre els vint i els trenta anys, excepte un que és menor. La policia els acusa d’atemptat contra els agents de l’autoritat i també de desordres públics. Els disturbis es van generar arran de les deficiències elèctriques a la discoteca Colossos, situada a la zona d’oci nocturn del municipi.

Els fets van passar dijous al voltant de les dues de la matinada i el conflicte es va originar en aquesta discoteca, on la policia va obligar a obrir les portes d’emergència perquè al local, on hi havia mil vuit-cents clients per l’actuació d’un famós DJ, no hi funcionava l’aire condicionat. Els aldarulls van començar arran d’aquest fet i els conflictes van arribar fins a l’avinguda Just Marlès, on els nois es van encarar a l’autoritat i van fer destrosses en el mobiliari urbà.

L’ajuntament fa tancar la discoteca Colossos

Precisament, l’Ajuntament de Lloret de Mar ha fet tancar divendres la discoteca Colossos, on van començar els aldarulls, per deficiències elèctriques. Després d’una inspecció al local, els tècnics municipals han detectat irregularitats en el sistema d’electricitat. Per aquest motiu, i per evitar que es pugui repetir un episodi com el de dijous, l’ajuntament ha ordenat el tancament cautelar del local. La discoteca no podrà tornar a obrir fins que no hagi reparat les deficiències.

Catorze detinguts per fets similars l’any 2004

L’11 d’agost del 2004 hi va haver catorze detinguts a Lloret de Mar en una batalla campal entre turistes i policies, que també va acabar amb destrosses al mobiliari urbà. En aquell cas, només va arribar al jutjat un dels detinguts, de nacionalitat espanyola, que va ser absolt. La resta d’arrestats, que eren turistes majoritàriament italians, van quedar sense càrrecs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any