Prop d’un centenar d’indignats es manifesten a València contra les agressions racistes i els CIEs

  • Asseguda davant el CIE de Sapadors

VilaWeb
Redacció
10.08.2011 - 01:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al voltant d’un centenar d’indignats, vinculats al moviment 15M, s’han manifestat ahir de vesprada a València contra les agressions racistes i els Centres d’Internament d’Estrangers (CIEs) en una protesta per defensar la igualtat de drets entre qualsevol ésser humà i el respecte des de la no violència.

La marxa va començar passades les 19.30 hores a la plaça de l’Ajuntament de València i va discórrer pel carrer Russafa fins arribar al CIE ubicat al carrer Sapadors. Els manifestants portaven una pancarta de diversos metres en què es podia llegir ‘Cap ésser humà és il.legal’. Durant el trajecte, els manifestants han corejat càntics com ‘En diuen democràcia i no ho és’, ‘No ens miris i uneix-te’, ‘Que no, que no, que no ens representen’ i ‘Llei d’Estrangeria per a la Reina Sofia’ , entre d’altres.

Un cop arribats al CIE, els ‘indignats’ van realitzar una asseguda al mateix temps que corejaven el lema de la manifestació, ‘Cap ésser humà és il.legal’, a més d’altres consignes com ‘Els d’aquí dins no són els criminals’, ‘Els nacionals, als tribunals ‘i’ Els pobles units mai seran vençuts ‘.

Des d’Acampada València han assenyalat que els CIE són unes instal.lacions públiques “on es reté a estrangers que no han comès cap delicte”, en un “empresonament” que “es pretén que sigui cautelar i preventiu, però pot durar fins a 60 dies i finalitzar amb l’expulsió de l’intern “.

Segons el parer de la plataforma, “aquesta és només una mostra de la xenofòbia encara present en el model social i administratiu actual, que deixa impune als autors d’agressions racistes contra els interns o aquelles persones que intenten millorar la seua situació”.

A la foto podem veure un mapa del CIE Sapadors fet per un intern del centre per tal d’explicar les condicions en que es viu al centre d’internament de extrangers..

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any