Detinguda l’ex-primera ministra d’Ucraïna Iúlia Timoixenko

  • La fiscalia l'acusa d'abús de poder

VilaWeb
Redacció
05.08.2011 - 18:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-primera ministra ucraïnesa, Iúlia Timoixenko, ha estat detinguda per ordre d’un tribunal de Kíev durant una vista judicial sobre càrrecs per abús de poder presentats en contra seva. La fiscalia acusa la cap de l’oposició d’obligar il·legalment l’empresa energètica pública Naftogaz a signar un contracte de subministrament de gas amb Rússia el 2009, i n’ha demanat la detenció argumentant que pertorbava els procediments judicials i la investigació.

La fiscalia ha demanat la detenció després que Timoixenko acusés de corrupció el primer ministre, Mikola Azarov, mentre aquest testificava a la sala.

El president del Parlament Europeu, el polonès Jerzy Buzek, ha expressat la seva preocupació per les raions que han motivat la detenció de Timoixenko, en una breu declaració. Així, ha expressat els seus dubtes per ‘la naturalesa política del motiu de la detenció i per l’aplicació de l’estat de dret a Ucraïna’. I afegeix: ‘Insto Ucraïna a defensar els principis i valors comuns que defineixen la nostra relació’

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any