Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  04.08.2011  14:47

El Tribunal de Justícia investigarà Lagarde per suposat abús de poder

La investigació es refereix a un cas de quan la directora de l'FMI era ministra d'Economia francesa

Men?ame
 

El Tribunal de Justícia francès ha decidit obrir una investigació a la directora del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, per suposat abús de poder durant l'etapa en què era ministra d'Economia i Finances. El tribunal ha anunciat la decisió després de reunir-se per avaluar els resultats d'una investigació preliminar feta per un equip de magistrats.

El Partit Socialista acusa Lagarde d'afavorir l'empresari Bernard Tapie en un cas d'arbitratge que l'ex-ministra va dirigir per la venda de la companyia Adidas l'any 1993. El juliol del 2008, tres jutges àrbitres van determinar que Tapie havia de rebre prop de 400 milions d'euros, i Lagarde va aprovar la decisió. Els diputats socialistes van denunciar la decisió Lagarde de recórrer a un tribunal d'arbitratge per resoldre el cas en comptes de recórrer a la justícia tradicional.

El maig passat, el procurador general al Tribunal de Cassació, Jean-Louis Nadal, va remetre el cas a la comissió del Tribunal de Justícia de la República per considerar que hi havia elements susceptibles de constituir un 'abús d'autoritat' per part de Lagarde en l'arbitratge favorable a Tapie el juliol del 2008. Lagarde ha insistit sempre que té la consciència tranquil·la i que el cas 'no té cap substància de naturalesa penal'.