Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  04.08.2011  10:08

El Conselh Generau d'Aran debat avui com respondre al recurs contra la llei de l'aranès

Es reuneix en un ple extraordinari

Men?ame
 

El Conselh Generau d'Aran debat avui en un ple extraordinari l'estratègia per a respondre al recurs d'inconstitucionalitat contra alguns articles de la llei de l'aranès (pdf) que el govern espanyol ha presentat al Tribunal Constitucional (TC). En el ple, hi haurà la presència simbòlica del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, en representació del govern català i en signe de suport a la llei promuguda per l'Aran, sobre la qual hi ha unanimitat política.

El govern espanyol entén que és inconstitucional que s'atorgui caràcter preferent a l'ús de l'occità, i s'empara en l'article 3.1 de la constitució espanyola, que estableix que l'espanyol és la llengua oficial de l'estat.

L'executiu espanyol també considera que una llei aprovada per una comunitat autònoma (la llei de l'aranès fou aprovada al Parlament de Catalunya l'any passat) no pot regular l'ús de les llengües cooficials en l'administració general de l'estat en la instrucció dels seus procediments administratius.