La cultura popular catalana a Grenoble

  • D'avui a dissabte s’hi descabdella el 24è Aplec Internacional de la Sardana i la Mostra de Grups Folklòrics

VilaWeb
Redacció
04.08.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Aplec és una activitat itinerant que recorre Europa per ensenyar la cultura popular i tradicional catalana, en particular la sardana. Enguany oferirà, durant tres dies: d’avui a dissabte, a la ciutat de Grenòble (Delfinat) una mostra de música, focs, castells, gegants, capgrossos, bestiari, diables i danses. Totes aquestes activitats aniran a càrrec de vint-i-dos grups, amb uns cinc-cents participants. L’aplec es farà al parc Paul Mistral, el més gran de Grenoble.

Algunes de les entitats que, d’acord amb el programa (pdf), actuaran a Grenoble són la Cobla la Principal de la Festa, la Cobla Bisbal Jove, la Colla Joves Xiquets de Valls, la coral Polifònica de Puig-reig, l’esbart Joaquim Ruyra i les colles sardanistes sa Palomera de Blanes i l’Encís de Manlleu, a més de grups de diables, de gegants, d’havaneres i de cavallets.

L’Adifolk, Associació per la Difusió del Folklore, va instituir el 1988 l’Aplec Internacional de la Sardana amb el suport de la Generalitat. El propòsit era, i és, de fer dels costums populars una tradició viva, moderna i oberta a l’evolució. Ara com ara, aquesta mostra itinerant ja ha visitat l’Alguer, Amsterdam, Brussel·les, Ceret, Copenhaguen, Cracòvia, Florença, Graz, Haarlem, Hal in Tirol, Hannover, Innsbruck, Lausana, Lisbona, Luxemburg, Malmö, Manchester, Marsella, París, Tallinn, Tolosa de Llenguadoc, Zuric.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any