Rafa Xambó demana una reunió urgent del consell de RTVV

  • El representant de Compromís al consell administratiu de l'ens reclama la destitució de López Jaraba · Es podrien perdre 1000 dels 1800 llocs de treball

VilaWeb
Redacció
03.08.2011 - 14:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El representant de Compromís al consell administratiu de RTVV, Rafa Xambó, ha assenyalat l’actual director general, José López Jaraba, i l’anterior, Pedro Garcia, imputat al cas Gürtel, com els culpables de la complicada situació financera de l’ens comunicatiu, que té un deute de 1241 milions d’euros. Ahir, el diari Levante publicava que el consell acomiadaria a mil dels 1800 treballadors i plantejaria un canvi de model, segons el pla de viabilitat de Price Waterhouse que convertiria Canal 9 en una corporació.

Xambó ha criticat la mala gestió històrica de RTVV, que es remunta a l’any 2000, quan la Generalitat va decidir que les ampliacions de capital de l’ens es feien amb endeutament bancari i no incrementant les aportacions de la Generalitat. Per Xambó aquesta decisió sols ‘ajornava problemes’ i ara ha comportat una situació ‘en la qual, segons l’informe del Síndic de Comptes, Canal 9 i Ràdio 9 es troben en un dels supòsits de dissolució prevists en l’article 260 de la Llei de Societats Anònimes’.

També ha criticat que ‘les contractacions s’efectuen amb tota l’arbitrarietat que el CA de RTVV ha permès, tot transgredint els principis de competència i qualificació per al lloc i de transparència que és exigible als organismes públics’.

Fabra reconeix que hi haurà un ERO

El president de la Generalitat va admetre les retallades i les va comparar amb les que han de fer ‘totes les famílies’. Fabra, en ser qüestionat pels possibles acomiadaments a RTVV, va admetre que s’iniciarà un procés de negociació. ‘Hem de reajustar-nos’, va assegurar.

D’una altra banda, el conseller d’Hisenda i Administracions Públiques, José Manuel Vela, va dir ahir que contempla ‘totes les possibilitats’ i que ‘no hi ha res decidit ni tancat’ en relació al possible acomiadament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any