Vilallonga s’estrena com a plaça de nou per partida doble

  • La Vella i la Jove de Tarragona tenen l’honor de ser la primera colla que fa un castell nou en aquesta població del Tarragonès

VilaWeb
David Prats
01.08.2011 - 17:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona bategen la Plaça de l’Església de Vilallonga del Camp com a nou emplaçament de nou pisos, gràcies al 3de9 amb folre descarregat respectivament. Cal destacar que és la 45a plaça de nou que té el món casteller. A la cita també hi van prendre part els Xiquets del Serrallo que van fer-hi castells de set i mig.

Jornada històrica de diumenge a la tarda a Vilallonga del Camp que es converteix en la 45a plaça castellera que ha vist un castell de nou. Però l’estrena no podria anar de la millor manera i no només se’n va veure un sinó dos.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va començar la jornada amb el 5de8. Una catedral que va pujar tranquil·la i només va tenir algun trontoll a la rengla de l’estructura del dos. A la segona ronda arribaria el plat fort de l’actuació: el 3de9 amb folre. Un tres que no aconseguien des de Completes i que es va de treballar amb molta suor. Tot i que va carregar-se sense gaires problemes, durant la descarregada va complicar-se la situació, ja que el pis de terços van mostrar-se un pèl estirats. Tot i això, la Vella, que va tenir la col·laboració de les altres dues colles va celebrar pels aires la consecució del segon tres de nou i també haver estat la primera colla que feia un castell de nou en aquesta població. A la tercera ronda van assolir el 2de8 amb folre que setmanes abans només havien pogut carregar a Escaldes Engordany. Per tant una gran actuació dels de Manel Urbano, que de cara al Firagost es podrien plantejar el 4de9 amb folre.

Qui també va sortir amb la moral alta de Vilallonga del Camp va ser la Colla Jove Xiquets de Tarragona que va realitzar la mateixa actuació realitzada el dia abans de Vilanova i la Geltrú (5de8, 3de9 amb folre i 4de8). Els del Cós del Bou van realitzar tots tres castells amb molta seguretat i van mostrar moltes ganes de fer coses importants en les properes actuacions. Tot i això, algunes absències importants no van permetre als de Jordi Sentís portar el 2de8 amb folre que enguany encara no han pogut bastir a les places. Per tant la Vella i la Jove de Tarragona compartiran conjuntament l’estadística de fer una construcció de nou en aquesta localitat.

Els Xiquets del Serrallo van aconseguir el primer 3de7 amb el pilar de la temporada. A més van completar el 4de7 amb el pilar i el 4de7, que van haver de desmuntar en un primer intent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any