Quinze anys dels Firals de Bellvís

  • Més de 350 persones col·laboren desinteressadament en la seva realització

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
01.08.2011 - 08:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Bellvís ha celebrat aquest cap de setmana els XV Firals, la festa que recrea la llegenda de l’Anella de Cal Bufalà. Qualsevol perseguit per la justícia que toqui l’anella te dret a un judici just.

I es que els Firals es situen l’any 1637, temps convulsos al nostre país, en vigílies de la Guerra dels Segadors.

El taller infantil de manualitats i el bateig de bessons de Cal Bufalà són algunes de les novetats d’enguany d’una festa que, davant de l’actual la situació econòmica, fa un parell d’anys que ha optat per consolidar els diferents apartats de la mateixa i introduir petites millores com ha explicat Francesc Fabregat, alcalde de Bellvís.

 

Sobre les quinze celebracions dels Firals, Francesc Fabregat, impulsor de la festa des dels seus inicis, l’any 1997, ha destacat la participació del teixit associatiu del municipi com la clau de l’èxit per mantenir la festa. En aquest sentit ha explicat que avui dilluns les més de 350 persones que col·laboren en els Firals són cridades a participar en un sopar en la mateixa plaça Major, on es desenvolupa la festa.

Fanalets

Del taller infantil de manualitats ha dit que és una iniciativa promoguda per regidores de Bellvís on es van fer fanalets, aprofitant la proximitat a Sant Jaume. De fet aquests fanalets es van utilitzar durant la Caminada de torxes que va de Bellvís als Arcs.

Més participació

Tot i que fa anys que no es dóna xifres de participació pel caràcter obert i gratuït dels diferents actes, Fabregat ha destacat que en activitats com la Caminada es va poder apreciar un major nombre de persones participant-hi i que ha tingut continuïtat durant el dissabte i diumenge.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Bellvís i els Arcs.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any