Aplec d’acordionistes d’Arsèguel

  • 36a edició de la trobada que omple d'instrumentistes aquest poble de l’Alt Urgell

VilaWeb
Redacció
30.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arsèguel és un any més seu de la Trobada Internacional d’Acordionistes del Pirineu, que durant tot el cap de setmana omple amb desenes d’acordionistes de tot arreu aquesta població de l’Alt Urgell. Va començar essent un aplec de vells acordionistes pirinencs i ara és una cita internacional de tocadors d’aquest instrument.

L’ampli cartell d’enguany anuncia per avui a migdia un concert d’acordió cromàtic al parc de l’Església a càrrec dels bretons Gwenael Kivier i Yann Fañch, acompanyats amb la veu de Brigitte Kloareg. A la vesprada actuarà al mateix espai el Grup Marsupialis, i a la nit un dels plats forts de l’aplec: la trobada d’acordionistes. Hi prendran part, entre mols altres, l’acordió diatònic i la guitarra dels quebequesos Raynald Ouellet i Bruno Gendron; l’ucraïnès Vladimir Denissenkov amb acordió cromàtic; els clàssics El Pont d’Arcalís; el Grup Folk d’Irlanda format per Colm Regan (acordió diatònic), Daire O’Neal (flauta travessera), Paul Maguire (bodran) i Jim Rainey (guitarra); el basc Joseba Tàpia amb l’acordió diatònic; i Marc del Pino.

També dissabte, però a migdia i a la Seu d’Urgell, els lllombards Stéfano Valla (pífero i veu) i Daniele Scurati (acordió cromàtic) faran una actuació gratuïta al carrer de Sant Josep de Calassanç.

Diumenge el protagonisme serà per a Carles Belda (bloc), amb un concert a migdia a l’escenari del Parc de l’Església. Més tard, a la vesprada, l’orquestra de les Colònies i dels Tallers d’Arsèguel faran ballar els assistents amb un concert a l’envelat; i a la plaça del Mercat de la Seu d’Urgell Els Astorets convidaran a un ball amable de parella.

Tal i com ja s’ha fet en edicions anteriors, hi haurà concerts especials en altres poblacions. Així, dimarts dia 2 d’agost tocaran a la plaça Major de Vilagrassa els quebequesos Raynald Ouellet i Bruno Gendron, i dissabte dia 6, a Bolvir, el Trio Lopes de Portugal i l’uruguaià Enrique Tellería.

També, durant cap de setmana hi haurà una fira de luthiers d’instruments tradicionals, especialment de constructors d’acordió de diversos països d’Europa.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any