Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  27.07.2011  12:51

El govern espanyol aixeca finalment el vet a la ILP Televisió Sense Fronteres

Entrarà al congrés en la sessió del 13 de setembre vinent

Men?ame
 

La ILP Televisió Sense Fronteres, avalada per 651.650 signatures, entrarà al congrés espanyol en la sessió del 13 de setembre vinent perquè se'n voti la presa en consideració. El govern espanyol ha aixecat definitivament el vet a la ILP (resolució del Ministeri de Presidència, en PDF) presentada per Acció Cultural del País Valencià, tal i com s'hi va comprometre a començament de mes el ministre Ramon Jáuregui.

La situació es va desblocar el 5 de juliol proppassat, després d'una reunió a Madrid entre Jáuregui i representants d'Acció Cultural, en què també van assistir Salvador Giner, president de l'Institut d'Estudis Catalans; Xosé Luis Méndez Ferrín, de la Real Academia Galega, i Xabier Kintana, d'Euskaltzaindia – Real Academia de la Lengua Vasca.

Aquesta ILP impulsa l'espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega i té com a objectiu bàsic garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i televisions autonòmiques fetes en les llengües incloses a l'àmbit de protecció de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries a les altres comunitats autònomes amb les quals es comparteix llengua. Això suposaria la reciprocitat total en les emissions de les televisions i ràdios públiques catalanes i valencianes.