Pañella: Ara amb més raó que mai, continuem exigint al PP valencià que implique Rajoy en favor del Corredor Mediterrani

  • El diputat de Compromís alerta “del perill que implica per als interessos de Castelló i de tot el País Valencià l’acord de les 4 autonomies del PP a favor d’un Corredor Central que ens aïllaria d’Europa”

VilaWeb
Redacció
27.07.2011 - 11:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha fet notar que “el Corredor Mediterrani per a dur les mercaderies des d’Algecires al Nord d‘Europa,  que hauria de passar per Alacant, València i Castelló, no està encara tan segur com ens volen fer creure. En aquest sentit, és particularment preocupant l’acord dels presidents de quatre autonomies, totes elles governades ara pel PP, Madrid, Extremadura, Castella- La Manxa i Aragó, en favor d’un Corredor Central que travessaria els Pirineus per Aragó, i en contra per tant del Corredor Mediterrani, que és l’opció que afavoreix els interessos valencians.

En aquest sentit, ha dit Pañella, des de Compromís ratifiquem la nostra exigència al PP valencià per a que aconseguisca que Rajoy done garanties que, si arriba a ser president del govern espanyol, mantindrà la proposta del Corredor Mediterrani com a oficial per part del seu govern. I fem extensiva ara aquesta exigència al nou president de la Generalitat, que com a alcalde de Castelló ha fet bandera de la reivindicació d’aquest Corredor. I ho fem per a evitar sorpreses desagradables, tenint en compte el pes polític dins del PP dels presidents d’aquestes autonomies, entre els quals es troben Esperanza Aguirre i Maria Dolores de Cospedal. Davant d’aquest perill, i tenint en compte que fa poc a les Corts vam aprovar una declaració en favor del Corredor Mediterrani, li presentarem al nou govern una pregunta parlamentària sobre què pensa fer per a que aquest declaració no quede en meres paraules”.

En aquest sentit, Pañella ha destacat que “no és admissible aquesta ambigüitat que manté el PP en relació amb el Corredor Mediterrani, dient una cosa a València i la contrària a Saragossa, mostrant-se en les autonomies que li convé, com la nostra, fervent defensor d’aquest traçat i defensant sense rubor tot el contrari allà on li convé electoralment. Tant les altres formacions a les quals ens demana repetidament consens sobre el tema com, sobretot, els electors, tenim dret a saber quina és l’aposta única del PP sobre el traçat d’aquest Corredor, hem d’escoltar-ho per boca del seu candidat a la Moncloa, Mariano Rajoy, i veure-ho després escrit en el seu programa electoral. Tot el que no siga això, eixe continu mirar de nadar i guardar la roba, no deixa de ser una estafa als valencians”

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any