Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  26.07.2011  06:00

Alberto Fabra agafa el relleu de Francisco Camps

Serà investit avui president de la Generalitat · Compromís és l'únic grup que presenta un candidat alternatiu: Enric Morera

Men?ame
 

Avui, dos mesos després, es torna a celebrar un ple d'investidura a les Corts, en què el fins ara batlle de Castelló i diputat, Alberto Fabra, agafarà el relleu del dimitit Francisco Camps. Fabra, que també ha estat proposat per a dirigir el PP valencià, ha volgut donar senyals d'un canvi de tarannà pel que fa a la política més agressiva del govern de Camps; comptarà, això no obstant, amb l'equip de govern que li va deixar el seu predecessor. L'únic grup que ha presentat candidat alternatiu és Compromís, amb Enric Morera.

En el marc de la polèmica prohibició de l'emissió de TV3 al País Valencià, Fabra va demanar el retorn de les emissions; 'no pot ser', subratllava, que a hores d'ara 'es limiti la possibilitat que les persones puguin elegir el mitjà de comunicació que volem sintonitzar'. De fet, l'ajuntament va aprovar una declaració institucional en favor de les emissions de TV3, presentada pel PSPV i el Bloc, amb el suport del PP.

També ha deixat entreveure que no tirarà endavant el nou sistema d'educació multilingüe que acabava amb les línies en català. A més, ha afirmat que, a diferència del seu antecessor, es trobarà amb les víctimes del metro de València i que publicarà els contractes de la Generalitat amb les empreses de la trama Gürtel.

En aquesta sessió d'investidura, el principal partit a l'oposició, el PSPV-PSOE, ha renunciat a presentar un candidat alternatiu a Fabra. En canvi, la coalició Compromís, presenta Enric Morera.