La treballadora de l’hotel que va denunciar Strauss-Kahn explica els fets a Newsweek

  • Diu que l'ex-director gerent de l'FMI la va atacar quan va entrar a l'habitació

VilaWeb
Redacció
25.07.2011 - 08:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La treballadora de l’hotel de Nova York on es va allotjar l’ex-director gerent del Fons Monetari Internacional Dominique Strauss Kahn i que el va acusar d’intent de violació ha explicat la seva versió dels fets en una entrevista a Newsweek. Nafissatou Diallo, immigrant guineana de 32 anys, explica que Strauss-Kahn va aparèixer ‘com un boig’ i que la va atacar quan va entrar a l’habitació. ‘Vull justícia, vull que vagi a la presó’, diu a l’entrevista.

Segons ella, va entrar a l’habitació pensant que era buida i una veu li va dir: ‘Hola, senyora de la neteja’. Ella es va sorprendre i no va respondre. La veu va tornar a saludar-la i ella va avançar una mica més enllà de l’entrada per veure si hi havia equipatge.

De seguida, un home nu i amb el cabell blanc, segons el seu relat, se li va llençar al damunt i la va tirar sobre el llit. Ella va defensar-se dient-li que la deixés, que no volia perdre la seva feina, però ell li va dir que no la perdria. Ell li va dir que era bonica, i segons la noia, semblava boig.

La cambrera també explica que es va resistir quan ell intentava obligar-la a fer-li una fel·lació. Va escapar-ne, però després Strauss-Kahn l’hauria portat al bany i allà finalment l’hauria forçada.

Nafissatou Diallo explica que no va mirar l’agressor, que estava molt espantada i va sortir de l’habitació. Mentre era fora, va veure com ell sortia i anava cap a l’ascensor, i es va sorprendre de la rapidesa amb què es va vestir i va agafar la maleta.

La noia feia tres anys que treballava al Sofitel, on netejava catorze habitacions al dia per 25 dòlars més propines. Diu que és la millor feina que ha tingut des que va arribar als Estats Units el 2003, procedent d’una zona rural de Guinea.

A banda de donar més detalls de la seva vida personal, Diallo ha explicat que s’ha decidit a parlar perquè diu que per culpa de Strauss-Kahn li diuen prostituta. ‘Vull que sàpiga que hi ha alguns llocs on no pots usar el teu poder, no pots usar els teus diners’, afegeix.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any