Jocs Populi: Set

  • Nou capítol del programa setmanal de jocs, presentat per Oriol Comas Coma · Set, un joc per als qui els agrada menjar-se el coco i saben veure el que tenen davant abans que els altres

VilaWeb
Redacció
22.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Set és un joc que va crear Marsha J. Falco, d’Arizona, quan treballava a Cambridge i estudiava l’epilèpsia en els pastors alemanys. En aquest nou capítol del programa setmanal Jocs Populi, l’Oriol Comas ens en dóna més detalls i diu: ‘És un joc per als qui els agrada pensar i saben veure el que tenen davant una mica abans que els altres.’

La font inspiració van ser les fitxes amb les característiques dels gossos que omplia mentre feia estudis. El 1974 ja jugava al ‘Set’ amb la família i els amics, però fins a principi dels noranta no la van convèncer perquè el comercialitzés. Des de llavors, ha tingut èxit arreu del món.

Es pot jugar en grup, fins a vuit persones, o tot sol per fer un exercici mental. Hi ha una baralla de cartes, en total n’hi ha vuitanta-una i totes són diferents. Totes tenen quatre característiques: color, forma, farcit i nombre. S’estenen dotze cartes damunt la taula i els jugadors les miren. El primer que troba un set de tres cartes (que han de tenir les quatre característiques totalment iguals o totalment diferents) pica sobre la taula i se les queda.

Més del noranta per cent de vegades hi ha un set damunt la taula, i el joc consisteix a anar posant les cartes sobre la taula i fer sets fins que no en queden més.

A banda de comprar el ‘Set’ poder-hi jugar, Oriol Comas recorda que també es poden provar els que ofereix cada dia The New York Times.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any