Bankia surt a borsa amb les accions caient un 4,93%

  • Rato remarca la pretensió de l'entitat de ser líder a Europa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.07.2011 - 12:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les accions de Bankia cauen gairebé un 5% minuts després de la seva estrena a la borsa, a un preu inicial de 3,68. Vint-i-quatre minuts després d’entrar a borsa, les accions ja es trobaven a un valor de 3,565 euros, una caiguda del 4,93%. A aquesta xifra cal sumar el descens d’un 1,8% que ja es va fer dimecres al preu de sortirda fixa’t a 3,75 euros. Bankia està formada per  BancaixaCaixa Laietania i cinc entitats espanyoles.

Malgrat aquest inici accidentat, el president de l’entitat, Rodrigo Rato ha remarcat la pretensió de l’entitat d’ocupar una posicició de lideratge al mapa bancari estatal i europeu. ‘Estem convençuts de l’enorme potencial del projecte Bankia i el seu paper dinamitzador a l’economia espanyola’, ha dit.

Bankia es desprendrà, com a màxim, del 49,99% del seu capital. Si arribés al 50% s’hauria de convertir en fundació. El 60% de les accions quedarà en mans de petits clients aconseguits a través de la xarxa d’oficines. L’altre 40% correspon als inversors institucionals, que coloquen més de 150.000 euros. Aquests últims han estat els més difícils de convèncer. José Luiz Rodriguez Zapatero, president del govern espanyol, va reconèixer que Bankia és una entitat sistèmica, és a dir, que els resultats que obtingui poden afectar tot el sistema econòmic espanyol. Si no hagués aconseguit entrar a borsa, l’economia peninsular s’hauria vist molt afectada. 

L’analista d’IPOX, Josef Schuster, va parlar de Bankia a Bloomberg: ‘Es requereixen molts incentius per convèncer els inversors d’aportar una sortirda a borsa a Espanya en l’actual conjuntura de la crisi de deute sobirà’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any