Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’extinció de l’incendi forestal de la Riba

  • La DGPC manté activada la fase d’alerta del pla l’INFOCAT (Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya).

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.07.2011 - 19:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’incendi forestal que afecta des de primera hora de la tarda al municipi de la Riba continua actiu i, els efectius dels Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar el perímetre que hauria afectat unes 350 hectàrees de vegetació.

El foc hauria començat al costat de la carretera TV-7044 a prop del quilòmetre 2 al municipi de la Riba i hauria progressat en direcció sud-est conduit pel vent mestral. Pel què fa al flanc esquerre, ara com ara, els efectius han pogut contenir l’avenç del foc i evitar que per la banda de la Riba saltés la carretera C-14. El cap de l’incendi, en canvi, ha progressat i, en aquest cas, si que ha arribat a la C-14.

En aquests moments, hi continuen treballant unes 88 dotacions terrestres dels Bombers, així com també 14 mitjans aeris. (10 helicòpters bombarders, 1 helicòpters de comandament, 1 helicòpter de coordinació aèria dels Bombers de la Generalitat i dos hidroavions del Ministerio de Medio Ambiente Rural i Marino. Cal destacar que els avions de vigilància i atac continuen sense poder treballar en les tasques d’extinció a causa del fort vent de la zona.

Pel que fa als desallotjaments, i a banda de les 75 persones que a primera hora de la tarda havien estat desallotjades dels campaments de Massets i els Almogàvers, els Mossos d’Esquadra també han informat que han desallotjat preventivament dues naus de la paperera de Picamoixons, l’empresa Newhart, la urbanització Roques Vermelles i la urbanització Mas Gassons.

Segons ha informat RENFE, des de les 16.45 hores, la circulació de trens de la línia d’Alta velocitat a la zona de la Riba, està interrompuda. Els serveis d’Alta Velocitat afectats s’aturaran a Lleida, Camp de Tarragona o Barcelona, davant la impossibilitat de circular en el tram Lleida – Camp de Tarragona. Per la seva banda, també s’ha interromput el servei de la línia convencional entre Montblanc i La Plana, el que afecta un tren Regional que resta detingut a La Plana.

 En aquest sentit, Renfe ha posat en marxa un servei alternatiu de transport, en total 40 autobusos amb 2.000 places, pels viatgers afectats per la interrupció  del servei a la zona de La Riba, des de les 16.45 hores.

Segons les darreres informacions per part del Servei Català de Trànsit, continua tallada la circulació del trànsit de la carretera C-14 al quilòmetre 28, entre Alcover i Vilaverd i la carretera local TV-7044 a la Riba.

 La Direcció General de Protecció Civil ha ordenat el trasllat de la Unitat Mòbil de Protecció Civil cap a la zona de l’emergència. El Centre de Comandament de Bombers està situat al pati de la deixalleria de Vilaverd i la Unitat Mòbil de Protecció Civil, amb la cap del servei d’operacions de la DGPC es trasllada amb altres tècnics de la DGPC cap el mateix lloc per coordinar els serveis dels diferents cossos operatius implicats en l’emergència i específicament les corresponents al grup de logística, degut a les evacuacions preventives realitzades a la zona. També farà seguiment de l’evolució de les condicions meteorològiques i especialment les que fan referència a les previsions de vent, que es mantenen desfavorables per la propera hora.    

La DGPC manté activada la fase d’alerta del pla l’INFOCAT (Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya).

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any