Encausats dos alts càrrecs del govern Matas pel desviament de fons a l’institut presidit per Urdangarín

  • El jutge Castro encausa l'ex-director general d'Esports, José Luis Ballester, i l'ex-gerent de l'Institut Balear de Turisme, Raimundo Alabern, pel desviament de 2,3 milions d'euros a l'Instituto Nóos

VilaWeb
Redacció
19.07.2011 - 17:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge del cas Palma Arena,José Castro, ha encausat l’ex-director general d’Esports de l’última legislatura de Jaume Matas, José Luis Ballester, i l’ex-gerent de l’Institut Balear de Turisme (Ibatur), Raimundo Alabern, en la peça separada que investiga el pressumpte desviament de 2,3 milions d’euros per l’executiu de Matas a l’Instituto Nóos, quan aquest era presidit per Iñaki Urdangarín.

Fonts jurídiques han explicat que tots dos ex-càrrecs del govern han estat citats a declarar el 28 de juliol per ser interrogats pels dos convenis que van firmar l’Ibatur i la Fundació Illesport amb Nóos per 1,2 milions d’euros el 2005 i 1,1 milions el 2006 per la celebració d’un fòrum sobre turisme i esport que va durar tres dies, si bé el destí d’aquests fons no van ser justificats amb factures.

El fundador de l’entitat que va presidir Urdangarín, Diego Torres, també va ser encausat l’11 de juliol. Torres ha defensat sempre que Urdangarín no va tenir res a veure amb aquest contracte. La policia encara no ha pogut trobar la seu social de l’entitat per comprovar-ne la documentació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any